Birben’in aralarında bulunduğu grup saldırmış

Açıklamada, olay gecesi 22.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi Abdullah Baştürk Parkı önünde kavga olayı ihbarı üzerine Haber Merkezi tarafından ekiplerin sevk edildiğine ve olay yerine 4626 ve 4642 kodlu ekiplerin intikale ettiğine yer verilerek, E.Y., oğlu U.Y. ile F.D. ve yanında bulunan O.D. ve K.B. isimli şahısların tartıştığı, ancak kavga olayının olmadığını görmeleri üzerine kimlik sorgulaması yapmaya başladıkları, bu sırada parkın içinden, içlerinde Ç.B.’in de bulunduğu 4-5 kişilik genç erkek gurubun, küfür ederek gruba saldırıda bulunduklarına yer verildi.

Olaya karışanlar tutuksuz yargılanıyor

Saldıran grupta bulunan E.D. isimli şahsın elinde metal jop bulunduğu ve E.Y. isimli şahsa vurmaya başlaması üzerine tarafları ayırmak için müdahale edildiği, polisin telsizle takviye istediğinin belirtildiği açıklamada, “Olayın ani olarak gelişmesi, metal jop kullanılması, bir tarafın kalabalık olması ve hedef alınarak şahsa saldırıda bulunulması, yapılan kolluk uyarılarına uyulmaması nedeni ile görevliler tarafından biber gazı kullanmak sureti ile 4-5 kişilik grubun saldırısı öncelikle defedilmiş, tarafların birbirinden ayrılması sağlanmıştır.

Bu müdahale sonrasında kavgaya karışan 2 kişi yakalanmış, diğerleri olay yerinden kaçmışlar, kısa bir süre sonra olay yerine yakın bir işyeri sahibi orada bulunan 4532 kod nolu ekip personeline, sahibi olduğu internet cafe de yatar vaziyette bir şahıs bulunduğunu bildirmiş, ekip bu bilgi üzerine haber merkezi aracılığı ile ambulans talebinde bulunmuş ve şahıs sağlık ekibinin müdahalesi sonrasında hastaneye götürülmüştür. Olayın akabinde kavgaya karışan şahısların kimlik tespiti cihetine gidilmiş, olaya karışan S.D., E.D., S.D., H.G.A., K.B. isimli şahıslar kısa süre içerisinde yakalanmış, gerekli adli tahkikat işlemlerine başlanılmıştır.  Yaralı olarak hastaneye götürülen Ç.B. isimli şahsın ilimiz Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmektedir” denildi.

Soruşturma çok yönlü yürütülüyor

Açıklamada, olayla ilgili olarak adli tahkikat evrakı hazırlandığı, adliyede tutuksuz yargılanmak üzere şahısların serbest bırakıldığı, soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olduğu, basında çıkan iddialarla ilgili olarak idari tahkikata başlandığı ve olayın her yönüyle incelendiği ifade edildi. Ayrıca olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünden Polis Başmüfettişi talep edildiği dile getirildi. Emniyet Müdürlüğü, tedavisi devam eden Çayan Birben’in durumunun derin üzüntüyle karşılandığını belirtti.

 

 

Editör: TE Bilişim