Yalova'da yapılacak olan bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda ihale öncesi mühendislik çalışmalarının başladığı belirtildi.
Yalova'da Çınarcık yolu üzerinde Yalova Üniversitesi Kampüsünün yan tarafından yapılacak olan bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu öğrencilerin yurt taleplerine büyük oranda cevap verecek. Bu kapsamda 2016 yılında yatırım programına alınan öğrenci yurdunun çalışmaları başladı. Kısa süre içerisinde ihale sürecinin başlatılacağı öğrenci yurdunun mühendislik çalışmaları başlatıldı. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Yalova İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise bu incelemenin ardından yurdun inşaatını yapacak firmanın tespiti amacıyla ihalenin gerçekleştirileceği ve bu yıl içerisinde de yurdun yapımına başlanacağı dile getirildi.
Yalova'da her geçen yıl artan öğrenci sayısı nedeniyle öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyorlar. Termal ilçesinde bulunan kız ve erkek öğrenci yurdunun yanısıra özel yurtlarda bu talebe karşılık vermeye çalışıyorlar. Ancak öğrenci kapasitesinin çok altında olan yurt ve yatak sayısı ise öğrencileri il merkezi ve ilçelerde konut kiralamaya zorluyor. Yalova'da kiraların yüksek oluşu öğrenciler ve öğrenci velileri tarafından en büyük sorun olarak göze çarpıyor. İlde yurt sayısının artmasının öğrencilerin yüksek fiyatla daire kiralamasının önüne geçeceğini vurgulayan veliler ise, "Yapılacak olan öğrenci yurdu bir süreliğine de olsa soruna rahatlama getirir. Bu yurdun bir an önce bitirilerek hizmete sokulmasını dört gözle bekliyoruz" diye konuştular.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim