Yalova Belediyesi tarafından daha önceden alt ve üst yapısını yenilenen kentin prestij sokakları olarak adlandırılan sokaklarda bina cephelerinin iyileştirilme süreci başladı. Alınan karara göre bina cephelerinin iyileştirme bedelleri Yalova Belediyesi tarafından karşılanacak.
Hem estetik açısından hem de çevre kirliliğini ortadan kaldırmak adına söz konusu ada içerisinde bulunan bina cepheleri 5393 ayılı Belediye Kanunun 73. maddesine istinaden cephe iyileştirmesinin yapılması ve giderlerinin Belediyece karşılanması kararı alınmıştı. Yalova’nın ilk yerleşim yeri ve özelliği bakımından eskimiş olan Gazipaşa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Fatih Caddesi ve Sema Sokağın çevrelediği ada içerisinde bulunan bina cepheleri Belediye Meclisi’nde alınan karar neticesinde yenilenmeye başladı. 
Yalova’nın görünen yüzü olan bu yerlerin kentimiz açısından önemine dikkat çeken Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova’mızı daha iyi, daha güzel yerlere taşımak için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeye özen gösteriyoruz. Daha önceden alt ve üst yapısını düzenlediğimiz cadde ve sokaklarımızda yer alan eskiyen ve yıpranan binalarımızı kent estetiği açısından uygun bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarımızı başlattık. Binaların cephe iyileştirme süreci tamamlandığında cadde ve sokaklarımız, renkli ve modern bir görünüme kavuşacak. Yalovalı hemşehrilerim buralardan geçmekten keyif alacak” dedi.  
Editör: TE Bilişim