Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ilçede süren 7 milyon TL’lik sahil dolgu projesini birilerinin engellemeye çalıştığını dile getirdi. Kurt, “Her şeye rağmen projeyi 2018 sonuna kadar bitireceğiz” dedi.
Çınarcık ilçesinde temeli 2014 yılında dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından atılan sahil dolgu projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. 7 milyon TL’lik bir maliyete sahip proje kapsamında deniz dolgusu ile kazanılacak olan alana çocuk parkları, gezi alanları, kafeteryalar, spor alanları, sosyal alanları yapılacak. İlçe açısından çok büyük bir yatırımı hayata geçirmek için tüm güçleri ile çalıştıklarını belirten Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “Çınarcık ilçesinde sahil dolgusu hızla devam ediyor. Olayı yasal bir çerçeveye soktuk. Bu çalışma göreve geldiğimizde bizim elimize verilen prematüre doğmuş bir çocuktu. Zira ruhsatı yoktu. Hatta ruhsatı olmayan bir yere bakan gelip, dönemin valisi Esengül Civelek’le birlikte açılış yaptı. Hatta o gün bana, ‘Hayatımda ilk defa ruhsatı olmayan bir yerde açılış yapıyorum’ demişti. Biz göreve geldiğimizde ilk işimiz tüm ruhsat çalışmalarını yapmak oldu. Ardından bizden önceki belediye döneminde anlaşma yapılan firma ile sözleşmeyi fesh ettik. Daha sonra 2886 Devlet İhale Mevzuatına göre ihaleye çıktık ve bunu yeniden başlattık. Bu ihale Türkiye’de ki çok az örneği olan bir sistemle yapılıyor. Zira hem dolgu çalışmamızı yapıyoruz, hem de belediye kasasından bir kuruş para dahi çıkmıyor. Hatta belediye bu işten para dahi kazanmıştır. Burasının dolgu çalışmasının tamamlanmasının bir zamanı var. Ama nedense bu yatırım birileri tarafından engellenmek isteniyor. Hatta son zamanlarda buraya kimyasal madde döküldüğü yönünde mesnetsiz, gerçekten uzak yalan söylentiler yayılmak istendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Liman Başkanlığı ve belediyemiz burada denetimleri titizlikle sürdürüyor. Kaldı ki buraya getirilen dolgu malzemeleri İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından test sonuçları alınarak izinli gönderiliyor. Kaldı ki İstanbul Büyük Şehir Belediyesi de bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. Biz bu söylentileri çıkartanlardan burada kimyasal madde olduğunu bize belgeleriyle ispatlamalarını istedik. Ama kimse ortaya bir belge koyamadı. Mülki amirlerimiz de konunun içerisindeler. Kaldı ki bu dolgu çalışması bizim kontrolümüzde değil, devletin kontrolünde gerçekleştiriliyor” dedi.
“2018 yılı sonuna kadar tamamlanır”
Dolgu çalışmasının 3-4 aya kadar biteceğini, çalışmaların tamamının ise 2018 yılı sonuna kadar bitirilerek burasının hizmete sokulmasını hedeflediklerini belirten Kurt, “Elbette ki biz burasının bir an önce bitmesini çok istiyoruz. Zira burada çok güzel bir yaşam alanı oluşacak. Normal şartlarda Mayıs başına kadar firmanın süresi var. Ama kış dolayısıyla 1 ay çalışılamadı. Ben çalışmanın 3-4 ayda tamamlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.
“Belediye bütçesi ile mümkün değildi”
Proje maliyetinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Kurt böyle bir yatırımın belediye bütçesi ile yapılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Kurt, “Biz belediye olarak bu yatırımı yapmak istesek 6-7 milyon TL harcamamız lazım. Ama belediyemiz hiç para harcamadan bunu yaptırıyor. Bundan daha güzel şey var mıdır? Biz de halkımızın parasını diğer yatırımlarda ve çalışmalarda kullanıyoruz. Sadece Angorjman taşlarının maliyeti bile 2-3 milyon TL’yi buluyor. Bunu belediye bütçesi ile karşılamamız mümkün değil. Kısa süre içerisinde burasını tamamlayarak halkımızın hizmetine sokacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim