Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Salman mesajında “Son günlerde artan terör olayları nedeniyle bu bayramı buruk kutlayacak olsak da Türk milleti olarak birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızdan asla ödün vermeyeceğiz” dedi. 
Başkan Vefa Salman mesajını şu sözlerle sürdürdü; “Mondros Mütarekesi’yle başlatılan ve Sevr Antlaşması’yla gerçekleştirildiği zannedilen Türk milletini Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyen korkunç ve hain zihniyete karşı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos Zaferi ile son bulmuştur. Milletimizin, maddi imkansızlıklara rağmen manevi bütün kaynaklarını seferber ederek kazandığı bu büyük zafer Atatürk’ün ifadesi ile tek bir amaca yönelikti: “Kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak!”
30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. Aziz milletimiz; dünyada eşine rastlanmayacak bir kahramanlık mücadelesi vererek kazandığı 30 Ağustos Zaferiyle dünyada simge olmuştur. Birliğine ve bütünlüğüne yönelik tüm saldırılar karşısında milletimiz kenetlenerek hiçbir güce, amacı ne olursa olsun bağımsızlığımızın elimizden alınmasına fırsat vermeyeceğini kanıtlamıştır.
Ne yazık ki o gün bu birliği bozamayanlar, bugün ortaya koydukları senaryolar ile 30 Ağustos Zaferini yan yana, omuz omuza mücadele ederek kazanan kardeşler arasına nifak sokarak yapma gayreti içerisindeler. Bu oyuna gelmemeliyiz. Türk milleti olarak bizlerin bu topraklarda bağımsız bir şekilde huzur ve refah içerisinde yaşamasına olanak sağlayan atalarımıza karşı sorumluluğumuz bulunuyor. O gün verilen savaş bizlerin birbirimizin canına kast etmemiz için değil, bu güzel vatan topraklarında birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşayabilmemiz içindi. Bugünlerde zor bir sınavdan geçiyoruz. Türk milleti olarak biz bu oyuna gelmeyeceğiz ve bu oyunu bozacağız. Dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak adına, bağımsız yaşamanın azim ve kararlılığını sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutlu zaferi bize miras bırakan istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Değerli hemşehrilerim başta olmak üzere Aziz milletimizin de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.
Editör: TE Bilişim