Ziyaret sırasında Yalova Valisi Esengül Civelek’e dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren  Açıkgöz, yeni projelerle ilgili dosyayı sundu. Yalova’da şifalı bitkiler konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Bitki Bilimleri Derneği Civelek’ten tam destek aldı. Kendi hayatında da bitkilerin önemli olduğunu belirten Vali Civelek, “Şifalı bitkilere ben de inanıyorum. Evimde bitki kurutuyorum. Sizin yapacağınız çalışmaları destekliyorum” dedi. Bitki Bilimleri Derneği Genel Başkanı Recep Açıkgöz ise, halkla birlikte bitki toplama faaliyetlerinde bulunacaklarını dile getirerek, “Armutlu yarımadası flora ve fauna açısından çok zengin. Bu değerli kaynakların değerlendirilmesi ve şifalı bitkilerin topluma tanıtılması için Yalovalılarla birlikte samanlı dağlarından çeşitli bitki toplama, tanıma faaliyetlerinde bulunacağız. Sizin desteğinizi de görmek bize çalışmalarımızda şevk veriyor” diye konuştu.

Daha sonra Yalova Belediye Başkanı Koçal’ı ziyaret eden Bitki Bilimleri Derneği’nin Başkanı Recep Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri amaçlarının ilaç yapımında da kullanılan bitkileri tespit etmek olduğunu belirtti. Bitki Bilimleri Derneği Başkanı Recep Açıkgöz “Yalova’daki bitki türlerini araştırıyoruz. Faaliyetlerimizle derneğin ihtiyaçlarını da karşılamayı düşünüyoruz. Yalova’da ilerleyen süreçte Tıbbi Bitkiler Tedavi Merkezi de kurulabilir. Bitkilerden şifa bulan insanlarla iletişim halindeyiz.Tekno Kadın programıyla 40 bayana konu hakkında eğitim verdik.” Şeklinde konuştu.

Dernek faaliyetlerinin akademik çalışmalara benzer olduğunu dile getiren Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise; “Hem ekonomik hem de bilimsel bir çalışma yapıyorsunuz. Yalova, bitki bakımından zengin bir kent. Özellikle Samanlı Dağları’nın bu çalışmalar için verimli olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu. Başkan Koçal, yapılabilecek projelerle ilgili dernek yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilişim