Yalova Belediye Meclisi toplantısında açıklanan 52 milyon TL'lik borca Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'dan yalanlama gibi bir cevap geldi. Salman Yalova Belediyesi'nin 31 Aralık 2013 tarihli borcunun muhasebe tekniğine göre 52 milyon olmasına rağmen 30 Mart 2014 itibarı ile gerçek borcun 114 milyon 813 bin TL olduğunu dile getirdi. Alacakların tamamının tahsil edilemeyeceğine de vurgu yapan Salman, "Dün Yalova Belediye Meclis Toplantısında 2013 yılı Denetim Kurulu Raporu görüşüldü. Orada Ak Parti Grup Sözcüsü arkadaşımız ısrarla 3 sefer Yalova Belediyesi'nin 31 Aralık 2013 tarihli borcu üzerinde durdu. O rakam 52 milyon TL idi. Hatta alacak kısmı da 32 milyon olarak dile getirildi. Onun hepsi tahsil edilebilecek paralar değildir. Alacakla borç ödenmez. Muhasebe kayıtlarına göre 52 milyonluk borç 30 Mart 2014 itibarı ile 114 milyon 813 Milyon TL'dir. Kimse kimseyi kandırmasın. Burada iki sonuç çıkıyor. Resmi kayıt başka belediyede devam eden işlerle ilgili gerçek rakam başka. Yada 50 milyon denen ama bugün 114 milyon olan borç  demek ki 64 milyon seçim döneminde mi harcandı diye sorarım. Borç 50 milyondan başladı ve bugün 114 milyona ulaştı. Bunun içinde müteahhitte de, İller Bankası'na da, SSK'ya da borçlar var" dedi.

"Şirketleri Riyasetten Kaçırıyorlar"

"Yalova Belediyesinden daha vahim bir durumda" diyerek nitelemede bulunduğu şirketlerle ilgil de açıklama yapan Salman, "Yalova Belediyesi ile ilgili çiftlik ibaresi kullanmıştım ama, asıl çiftlik bu şirketler. Ben mazbata aldığım günden beri bir bilgi ve belgeye ulaşamıyorum. Orada görev yapan arkadaşlar geleceğiz dedikleri halde gelmiyorlar. Bilgi vermiyorlar. Ben oradan çıkacak rakamlardan çok korkuyorum. Şirketleri riyasetten kaçırıyorlar" diye konuştu.

"Koçal Çok Değişmiş"

Yalova Belediyesi eski Başkanı Yakup Koçal'a da eleştiride bulunan Salman, "Benim tanıdığım Yakup Koçal çok değişmiş. Hırçınlaşmış, saldırganlaşmış. Seviyesini çok düşürüyor. Ama ben onun seviyesine inmeyeceğim. Seviyeyi düşürmeyecek, her zaman ki Vefa Salman kimliğimde olacağım. Bütünleştirici, adil ve herkese eşit mesafede" şeklinde konuştu.

"Profesör Kadar Maaş Alıyor"

Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Orhan Çırak hakkında da iddialarda bulunan Salman, "Yalova'da çok meşhur Orhan Çırak olayı var. Bu konuyu bütün Yalova konuşuyor. Ben kişilerle ilgili konuşmak istemiyorum ama bunu dillendirmek zorundayım. Bütün Yalova konuşuyor. Kendisi liseyi dışarıdan bitirmiş birisidir. Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü olarak görev yapıyor. Kendisi izinde. Bu şahsa performans adı altında maaşı ile birlikte 5 bin TL maaş alıyor. Uludağ Üniversitesinde görev yapan bir profesör ise şu anda 4 bin 900 TL alıyor. Bu şahıs Profesör kadar maaş alıyor. Bunun yorumunu da size bırakıyorum" dedi.

1 Milyon TL'lik Araç Kiralaması Yapıldı

Yalova Belediyesi'nin yaptığı uygulamaları da eleştiren Salman araç kiralama ihalesini alan şirketi ise hiçvederek, "Çok yetenekli bir şirket" diyerek yerdi. Salman açıklamasında, "Yalova Belediyesi 2013 yılında ihaleyle taşıma ihalesi vermiş. Bu ihaleyi 2011 yılında kurulan bir firma kazanmış. 2013 yılında 1 milyon 348 TL'lik araç ihale kiralaması almış. Doğrudan temin ve ihaleyle. Yine aynı firma o kadar yetenekli ki; 200 bin TL'lik de ağaç vermiş belediyeye. Kediyi çok sıkıştırırsanız tırmalar. Yakup Koçal'da ısrarla çamur atma ve karalama cümlelerini telafuz etmeye başladı. Ben sadece gerçekleri söyledim. Elimde belgeleri var. Bunları bütün Yalova biliyor. Halen topu taca atma derdinde. Aksine çamur atma ve karalamayı kendisi yapıyor. Başbakan tutup Yakup Koçal'ı Şükrü Önder, İlhan Evcin ve Temel Coşkun'a sorsun. Karalama çirkefi kim yapar. Halasının oğlu Yaşar Okuyan'a sorsunlar o da yeter" şeklinde konuştu. 

"Burnundan Fitil Fitil Getireceğim"

Karanfil Evde çalışan aynı anda bir belediye çalışanı olan şahsın karısını taciz ettiğini vurgulayan Salman, "İşten Çıkartma ile ilgili bir dedikodu yayıyorlar. Mart ayı sonunda hizmet alımı biten 80 kişi var. Ben tüm işe alım ihaleleri durdurdum. Ben şu anda belediyeye tam hakim olmadan fotoğrafını çekmeden hiç bir şey yapacak durumda değilim. Belirsizlik var. Bu etik değil ki. Ben işimi Yakup Koçal gibi yalanla yapmam. İşten çıkartma yok. Ama Karanfil Evi çalışanları seçim günü bir militan gibi çalıştılar. İçlerinden birisi seçim günü eşimi bile taciz etti. Onun burnundan fitil fitil getireceğim. Karanfil Evlerinden kimseyi çıkartmadım. Karanfil evleri ayrıca kapatılmayacak. O evlerde çalışan çeteden bazıları da çevremdekileri tehdit ediyorlar" dedi.

"Pehlivan Ailemin Adını Ağzına Almasın"

Ak Parti Yalova İl Başkanı'da Yalova belediye Başkanı Vefa Salman'dan nasibini aldı. Salman, "Yine Mustafa Pehlivan geçen gün açıklama yapıyor. Ailesine saygım var diyor. Benim Aileme falan saygı duymasın o. Benim ailemin adını da ağzına almasın. Hakkı yok buna. Eğer devam ederse haddini bildiririm ona. Bana karşı boynu büküktür" dedi.

"Sandık Görevlisi Yaptılar Sonra İtiraz Ettiler"

Ak Parti'nin sandık görevlisi olarak görev yaptırdığı şahsı sonra usulsüz oy kullandırıldı diye YSK'ya şikayet ettiğini dile getiren Salman, "YSK'daki olay henüz gündeme gelmedi. YSK'nın görüşeceği 17 madde arasında henüz Yalova yok. Yarın belli olur. Hileyi atan kendisi çamur atan yine kendisi. 1217 numaralı sandıkta Hasan Basri Uzuntepe adlı şahıs onların dediğine göre kısıtlı. Ama bu şahıs AKP'nin sandık görevlisi. Islak tutanakta da imzası var. Hileyi kim yapmış. Bunu herkes görüyor. Sandıkta seçimi kaybedip, masa başında Yalova halkının tercihine eziyet edeceksin. Benim seçimden yana sıkıntım yok. Hodri meydan. Sokağa çıkacak yüzleri yok bunların. Oy versin vermesin haksızlığa uğrayan kimse halkımız gereğini yapar" diye konuştu.

Köprülü Kavşak İhalesi İptal

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un müjdelediği Köprülü Kavşak ihalesinin iptal edildiğini de duyuran Salman sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Köprülü Kavşak İhalesi seçim yatırımıydı. İhalesi iptal edildi. Ben oraya batçık yapılması gerektiğini belirtmiştim. Bu kaçınılmazdır. Orada ki lokasyonda 3 mahalle vardır. Yalova nüfusunun 3'te 1'i'si orada yaşıyor. Tek giriş vardır. Ben buraya proje açıklayınca alel acele oraya bunu yapmışlardır. Ben zaten olacağına inanmıyordum. Hele hele seçimi kaybedince proje yetişmedi gerekçesi ile ihalesi iptal edildi"

Editör: TE Bilişim