Yalova Meteoroloji Müdürü Rıdvan Öztoprak, meteorolojik istatistikî bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Müdür Öztoprak, yağış miktarının uzun yıllar ortalamaların çok altında kalması sebebiyle, kurak bir ay geçirildiğini söyledi.

 

Yapılan istatistikî çalışmalarda çarpıcı sonuçlar elde edildiğini söyleyen Müdür Öztoprak, bu yıl Haziran ayı için ortalama sıcaklığın 23,2 derece olarak ölçüldüğünü belirtti. Müdür Öztoprak, "Bu değer Yalova ili için uzun yıllar Haziran ayı ortalama sıcaklığı olan 21,7 dereceden 1,5 derece daha yüksektir. 2012 Haziran ayı maksimum sıcaklık ortalaması ise 29,0 derece olup, yine uzun yıllar ortalama maksimum sıcaklık değeri olan 26,7 dereceden, 2,3 derece daha yüksek olarak gerçekleşmiştir" dedi.

 

Yağış Miktarı Çok Düştü
Bu yıl Haziran ayındaki toplam yağış miktarının metrekare başına 16.4 kilogram olduğunu söyleyen Müdür Öztoprak, "Haziran ayında metrekare başına 16.4 kilogramlık yağış gerçekleşti. Bu, uzun yıllar ortalama yağış miktarı olan 42,9 kilogramdan yaklaşık yüzde 62 daha az gerçekleşmiştir. 2012 yılı Haziran ayı sıcaklık değerleri, son yıllarda yaşanan en sıcak Haziran aylarından biri olarak kayıtlara geçmiştir" diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim