Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Belediyesi Meclis üyesi Şerafettin Çelik Taşköprü-Topçular-Tavşanlı arasında kalan bölgedeki binlerce Çam ağacının bilinmeyen bir nedenle kurumaya başladığını söyledi. 
Taşköprü-Topçular-Tavşanlı arasında kalan bölgedeki binlerce Çam ağacı bilinmeyen nedenlerle topluca kurumaya başladı.Tüm ağaçların aynı anda kuruma belirtileri gösterdiğine  dikkat çeken Yalova Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Şerafettin Çelik, yetkilileri konuya duyarlı olmaya  çağırarak, bir an evvel önlemlerin alınmasını istedi.
“Binlerce Çam Ağacı Can Çekişiyor”
Durumun giderek vahim bir hal aldığını ve artık Yalova-İzmit Karayolu’nu kullanan araçlar içinden dahi kolaylıkla gözlemlenebildiğine dikkat çeken Çelik, çok sayıda ağacın şimdiden kuruyup öldüğünü, binlercesinin de sararıp kurumak üzere olduğunu dile getiren Çelik; “Taşköprü-Topçular-Tavşanlı arasında kalan ormanlık alanda Çam ağaçlarının sararmaya başladığını fark ettim. Yakından baktığımda bazılarının kuruduğunu gördüm. Orman içine doğru gittiğimde bu durumun vadilerde daha ciddi boyutlarda yaşandığına tanık oldum” diye konuştu.
“Sorun Yalnızca Çam Ağaçlarında Yaşanıyor”
Orman İşletmesi tarafından söz konusu alana yıllar önce dikilen Çam ağaçlarının, bu güne kadar sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişme gösterdiğine dikkat çeken Çelik, “Çam ağacı her türlü iklim şartlarına, soğuğa-sıcağa, kuraklığa dayanıklı bir ağaç türüdür. Bu bölgede de yıllarca sağlıklı bir şekilde büyüyüp, metrelerce boya ulaştılar. Ancak ne olduysa son dönemde oldu. Çam ağaçları topluca sararmaya ardından da kurumaya başladılar. Yaşadığımız kuraklıktan etkilendiler desek, geniş yapraklı diğer ağaçların daha çok etkilenmesi gerekirdi. Ya da Yalova’nın diğer bölgelerinde de aynı kuraklık yaşandığı için oralardaki Çam ağaçlarında da aynı sorunların yaşanması gerekirdi.
Bu Çam ağaçları neden kuruyor? Bir hastalık mı var? Yoksa başka sebepleri mi kurumalarına neden oluyor? Acilen araştırılması gerekiyor. Varsa yapılmış bir araştırma sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir” dedi. 
“Bu Fotoğrafı Değiştirmek Kolay Olmayacak!”
Çam ağaçlarında yaşanan durumun doğa, biyolojik çeşitlilik, ülkemiz ve Yalova için büyük bir kayba neden olacağını belirten Çelik, “O ağaçların bu hale gelebilmesi için yıllar geçmesi gerekmektedir. Bölgenin ağaçlandırılması ve bakımı için paralar harcandı. Şimdi bütün bu paralar ve emekler boşa gideceği gibi bölgenin yeniden ağaçlandırılabilmesi için bitki örtüsünün tamamen tıraşlanması gerekecek, doğa ve doğal yaşam büyük bir zarara uğrayacaktır. Yeniden büyük bedeller ödenecek ve ormanın yeniden bu günkü haline gelebilmesi için yılların geçmesi gerekecek. Bu fotoğrafı değiştirmek kolay olmayacak. Bu güzel orman içindeki bozulan doğal yapı ve biyolojik çeşitliliğin yeniden hayat bulması çok kolay olmayacak” şeklinde konuştu. 
“Bu Sorular Yanıt Bulmalı”
Yaşanan bu tabloya ve tablonun bedellerine dikkat çeken Çelik, eğer bir yanlış uygulama varsa yeniden aynı hataların yapılmaması için bazı soruların cevap bulması gerektiğini ifade ederek sözlerini yetkililere sorular yönelterek sürdürdü:
“Bölge ağaçlandırılırken tür seçimi toprak, rüzgar, su ve diğer etkenler dikkate alınarak mı yapıldı? Yapıldıysa böyle bir sonuç neden yaşandı? Bölgede yalnızca Çam ağaçlarının etkileyen bir hastalık ya da zararlı tehlikesi mi var? Yoksa son yıllarda çevre koşullarında Çam ağaçlarını olumsuz etkileyecek bir değişiklik mi oldu? Bölgenin hakim rüzgarları ne zaman hangi yöne esmektedir? Kusurlu sadece tabiat mı yoksa bu vahim tablonun ortaya çıkmasında insanlarında bir katkısı var mıdır?
Yıllar ve büyük emekler harcanarak meydana getirilen Çam ormanındaki kayıpların daha fazla artmadan, sorularımın cevabını ve sorunun çözümü için ilgili ve sorumluları göreve davet ediyorum”
Editör: TE Bilişim