Yalova, Türkiye geneline yaygınlaştırılacak olan "İnsanı Bilmek ve Anlamak Bilinç Eğitimi" için Pilot İl oldu. AFAD personeline yönelik olarak başlatılan eğitimleri Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim görevlisi Dr. Uğur Özdemir gerçekleştiriyor. 
AFAD personelinin insanı daha iyi anlayarak çalışmalarında bundan faydalanmalarına imkan tanımayı hedefleyen 3 günlük "İnsanı Bilmek ve Anlamak Bilinç Eğitimi" Yalova'da başladı. Pilot il olarak Türkiye'de ilk kez Yalova'da başlatılan eğitimlerin öncelikle ülke genelindeki tüm AFAD personeline ardından da tüm kurumlardaki personele yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı Termal Kaplıca Tesislerindeki Çınar Otel eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitimi Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim görevlisi Dr. Uğur Özdemir veriyor.  Kendi iç yolculuğunu tamamlamayan insanların başkalarını anlamasının beklenemeyeceğini belirten Özdemir, "Türkiye'de yaygınlaştırılabilecek bir eğitimin pilot uygulamasını Yalova'da gerçekleştiriyoruz. AFAD Yalova Müdürlüğü personeline insanı bilmek ve anlama noktasında yaşantısal bir eğitim veriyoruz. Amacımız insan ne kadar kendi iç yolculuğunu tamamlarsa bir başkasını tanımak ve anlamak noktasında da o kadar şanslı olur. Kamu kuruluşları arasında bir çok kuruluşun personelinin daha iyi insan ilişkileri geliştirme noktasında kendi içlerine bir yolculuk yapmalarında yarar olduğunu düşünüyorum. Ama Afet Müdürlüğü personelinin daha önemli bir özelliği var. Onlar aynı zamanda kurtarmacı. Yaşamın kritik bir noktasında bir insanın kolundan tutarak hayata geri döndürme olasılığına sahipler. Türkiye'de genelleştirilebilecek bir eğitimi Yalova'da ilk kez yapıyoruz. Türkiye'de bir ilk bu. Ülkeye genellenebilecek bir eğitimin burada nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz. Bu tip eğitimler yaptığınız zaman fark ediliyor. Yapmadığınız zaman ihtiyaç olarak görülmüyor. Yapıldığında bu keşke daha önce yapılsaydı deniliyor" diye konuştu. 
AFAD Yalova İl Müdürü Aziz Aksoy ise eğitimle ilgili verdiği bilgide, "Bu eğitimle ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a  sunumda bulunacağım. Biz bu eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz. İnsanı bilmek ve anlamak adlı bu bilinç eğitiminin çok faydalı olacağına inanıyoruz. Burada ki eğitimin ülkemizdeki tüm AFAD ailesine verilmesini de istiyoruz. Ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlı neticeler getireceğine inanıyoruz. Kaldı ki biz çok önemli eğitimlere de katıldık. Ama bu eğitim AFAD personeline farklı bir açılım sağlayacaktır. Biz sadece AFAD'ın değil her bir kurumun bu eğitimi almasını talep ediyoruz. Amacımız bu eğitimin ülke sathına yayılmasını sağlamak" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim