Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın devlet alacaklarının yapılandırılmasına yönelik son başvuru tarihinin uzatıldığını hatırlatarak, bu fırsattan yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.
SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın SGK prim borçlarının da yapılandırma kapsamında olduğunun altını çizerek bir açıklamada bulundu. Aydın açıklamasında, "Bilindiği üzere 19.08.2016 resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı torba kanun  ile Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2016/Haziran ve öncesi prim borçları yapılandırılmakta ve taksitlendirilmekte. Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların 6736 sayılı kanun gereği yapılandırma son başvuru tarihi; 31.10.2016 tarihinden 25.11.2016 tarihi cuma gününe kadar bakanlar kurulu kararıyla uzatıldı. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı uyarınca borçların yapılandırılmasına ilişkin olarak sadece başvuru süresi 25.11.2016 tarihine (bu tarih dahil) kadar uzatılmakta olup, ilk taksit ödeme süresine ilişkin son ödeme tarihinde ise herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılandırması için son başvuru tarihi 31.01.2017, İlk taksit veya peşin son ödeme ise 28 Şubat 2016. Bu tarihte herhangi bir değişiklik yok" diye konuştu.

Taksitli Yapılandırmada İlk İki Takside Dikkat
Yapılandırma sonrasında ilk iki taksitin ödemesinde her hangi bir aksama yaşanması halinde yapılandırmanın bozulacağını da hatırlatan Aydın, "Eğer 6736 sayılı yasa kapsamında taksitle ödeme seçeneği seçtiyseniz yapılandırma ilk iki taksiti vadesinde ve eksiksiz ödemeniz gerekir. İlk iki taksitten birinin vadesinde ödenmemesi, eksik ödenmesi ya da hiç ödenmemesi halinde yapılandırma ihlal edilmiş sayılacak ve iptal edilecek. İlk iki taksit sonrasındaki taksitler içinde bir yılda en fazla iki taksit süresi dışında ödenebilir. Bir yılda iki taksitten fazla taksitin süresi dışında ödenmesi yapılandırmanın bozulmasına sebep olacaktır" dedi.

 

Editör: TE Bilişim