Yalova Üniversitesi Türkiye'de bir ilke imza attı. Üniversitenin Sosyal Hizmet Bölümü lisans 3.sınıf öğrencileri Osman Yanık ve Damla Belli tarafından geliştirilen “Diyalizde Sağlık, Sanat ve Sosyal Hizmet Festivali” Projesi hayata geçirildi. Projeye Başkent Üniversitesi Diyaliz Merkezi ve Hasat Vakti Tasavvuf Musikisi Topluluğu da destek veriyor. Proje hakkında bilgi veren öğrenciler Osman Yanık ve Damla Belli, "Diyaliz hastalarının, ruhsal ve sosyal terapilerini sağlamada sağlık, sanat ve sosyal hizmet birliği mantığıyla planladığımız projede hem diyaliz hastalarının diyaliz merkezinde haftada 3 gün olmak üzere günlük 4 saat geçirdikleri tedavi sürecini sosyal faaliyetlerin yapıldığı bir avantaja çevirerek tedaviye adaptasyonlarını sağlamayı hem de toplumsal bütünleşmeyi hedefliyoruz. Ancak asıl hedefimiz paydaşlarımız ile toplumda diyaliz hastalarına yönelik farkındalık yaratmak ve bu tür uygulamaların yaygınlaştırılması adına örnek uygulama sunmaktır" dediler. 

2 ay sürmesi planlanan projede kitap okuma, tavla-satranç turnuvaları, kahvaltı gibi sosyal faaliyetler ile sosyal hizmet öğrencileri ve diyaliz hastalarını bir araya getirmenin yanı sıra; canlı müzik, tiyatro oyunları ve şiir dinletileri ile sanat faaliyetler hedefleniyor

Projeye destek veren Hasat Vakti Müzik Topluluğu adına konuşan Serkan Güven ise, “Yüzyıllardır tedavi sürecinde müzik kullanılmış ve her zaman pozitif sonuçlar alınmıştır. Bizde Hasat Vakti olarak tıp ve müzik ilimlerinin birlikteliğine bir nebze olsun katkı sağlamak ve bu güzel projenin bir ortağı olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmek maksadıyla diyaliz hastalarıyla bugün bir aradaydık. Sunum sonrası izlenimlerimiz yaptığımız etkinliğin faydasını net bir şekilde ortaya koydu. Soysal sorumluluk gerektiren tüm projelerde yer almaktan mutlu oluyoruz. Bu tip organizasyonların içinde olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim