Hac ibadetini yerine getirmek isteyen 2 bin 996 Yalovalı hacı adayının heyecanla beklediği kuralar çekildi. Kuralar çekilirken geçmiş yıllardan başvuranlara öncelik tanındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda yapılan kura çekim törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. Kura sonucunda, Yalova’ya toplam 178 kontenjan tanındı. Bunların 138’i normal, 34’ü müstakil ve 6’sıda Otel konaklamasını seçti.

Yalova Müftülüğü yetkilileri kurada ismi çıkmayan hacı adaylarının üzülmemesi gerektiğini söyleyerek, “Öyle hüzünler vardır ki onların hüznü, Allah katında sevinenlerin sevincinden daha sevimlidir” ifadelerine yer verildi.

Birçok ülkenin sistemini incelediklerini ve katsayılı kura sisteminin en doğru ve en adil sistem olduğunu belirlediklerini kaydeden Başkan Görmez, 2007 yılında başlayan bu sistemin önümüzdeki yıl 7. yılını dolduracağını hatırlatarak, 7 yıl arka arkaya kuraya girip de ismi çıkmayan hacı adaylarının ondan sonraki yıl kuraya girmeksizin hacca götürüleceğini müjdeledi.

Bilgisayar ortamında ve halka açık gerçekleştirilecek kuranın sonuçları, internette açıklandı. Kesin kayıtlar 4-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Boş kalan kontenjanlar, kura sıra numarası gözetilerek 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında doldurulacak.

 

 

Editör: TE Bilişim