Koçal, Yalova’nın bir ucundan bir ucundan yürüyerek 2 saat bisiklet ile yarım saatte gidilebildiğini belirten Başkan Koçal, evi ve işi arasında 500 metrelik mesafe bulunmasına insanlarda işe arabayla gitme alışkanlığı var olduğunu söyledi. Koçal, arabanın deprem sonrası lüks olmaktan çıkıp günlük hayatın vazgeçilmezi haline geldiğini ve bu alışkanlığı değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Koçal, “Organik Ulaşım’ı bu senenin sonuna doğru, uluslararası bir organizasyon ile Dünya Sağlık Örgütü’nün katılımı ile Yalova’da açılışını yapmak istiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, insanların sağlığı ile ilgili projeler ortaya koyuyor ama hepsi iç içe.”dedi

“Yalovalılar sağlıklı olmaya aday”

Koçal, Sağlık dediğimiz, Dünya Sağlık Örgütü’nün ortaya koyduğu hedef doğrultusunda, ulaşım ile iç içe. Dünya Sağlık Örgütü’nün koyduğu hedeflerden bir tanesi, bir kentte kent içindeki yol ağının yüzde 10’u kadar bisiklet yolu varsa o kentin insanları sağlıklı olmaya adaydır. Hedef olarak yüzde 10’u koymuş. Biz Yalova gibi ufak bir kentte o hedefi büyüttük Yalova’nın trafik ağı içindeki yol uzunluğunun Betper yaklaşık yüzde 55’i kadar bisiklet yolu yapmayı kendimize hedef olarak koyduk. Yaklaşık 42 kilometre bisiklet yolu olacak. İlk aşamada bunun 20 kilometresini tamamlayacağız. Bisiklet yolu yapmak tek başına yetmiyor.

Detayı önemli, güvenli olması ve ayrıştırılmış olması gerekiyor. Çocuklarımızı evimizden okula gönderirken aklımızın çocuklarımızda kalmaması gerekiyor. Bu gereklileri yerine getirmek kaydıyla bütün hepsini bu senenin sonuna kadar hayata geçireceğiz. Eş zamanlı geçmesi zorunda çünkü olmazsa olmazlar var. Katlı otoparklar ve Yalova’nın içindeki yolların yeniden düzenlenmesi gerekir. Bazı şeyleri park yasakları gibi hemen uygulayabiliriz ama bunları eş zamanlı hayata geçmesi ancak kademeli olarak sene sonuna kadar gerçekleşebilir. Tüm projelerin, ulaşımı çözmeye yönelik, sağlıklı bir kent oluşturmanın, trafik ve otopark meselesini belki de Türkiye’de ilk defa çözen bir kent noktasına gelebilmek olmazsa olmazlardan bir tanesi de insanlarımızın bir kentte yaşamanın gereği olan ortak kurallara uyma eğitimini almış olmasına bağlı. Bu da çocuklarımızdan başlayıp büyüklerimize kadar yansıması gereken bir süreç. Trafik ışıklarında nasıl geçeceğimiz, bisiklete nasıl bineceğimizi, en basit trafik kurallarına nasıl uyacağımızı mutlaka bilip uygulamamız gerekiyor. Bunun birçok ayağı var toplu taşıma ve yaya ayağı gibi.

“Akıllı Duraklar birkaç ay sonra devreye girecek”

Koçal birkaç ay sonra ‘Akıllı Durakları’ devreye gireceklerini belirterek, “Yalova’da bir minibüsü bir toplu taşıma aracını durakta durduğunu gördünüz mü? Kim el işareti yapıyorsa duruyor ve yolcunu alıp yoluna devam ediyor. Bu kuralsızlık devam etmesi mümkün olmayan bir şey. Her şey kurala bağlanacaksa bu kurallar çerçevesinde sorunu çözeceksek o zaman işin en önemli ayağı eğitim ayağıdır.”dedi.

Editör: TE Bilişim