Hafta sonunda Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan açıklamaya 400’e yakın CHP üyesi de katılarak Büker’e yoğun destek verdi. Bilindiği gibi, beyaz listenin adayı olan Burçin Tangürek, adaylığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Delegeler, 15 Nisan’da yapılacak merkez ilçe seçimlerinde Büker ile Tangürek arasında bir karar verecek.

“TÜM ADAYLAR ÖN SEÇİMLE BELİRLENECEK”

Büker, ortak doğruların rehberi olacağını kaydettiği konuşmasında, parti içi yönetimde üyeleri temsilen görev aldıklarını unutmayacağını, sadece örgütüne hesap veren olacaklarını, tüm adaylıkların ön seçimle belirleneceğini, tüm adayların kendilerini anlatabilecekleri ortamlar hazırlayıp sağlıklı ön seçim sonuçları elde edileceğini, yönetim kadrolarıyla yetinmeyip, etkili komisyonlarla zenginleşeceklerini kaydetti. Yerel siyaset anlayışında ise etkin yerel çalışma grubu kurulması, sorumluluk verilmesi, çalışma grubu sayesinde çözüm üreten, alternatif sunan, yerinde müdahale eden bir anlayış sergileneceğini, hemen yerel seçim hazırlık grubunun oluşturulacağını, parti politikalarını evlerin içine sokacaklarını belirtti.

“SİZLERE BÜTÜNLEŞME VE MÜCADELE ÇAĞRISI YAPIYORUM”

Büker, “Yol arkadaşlarım, haklı ve soylu bir amacımız var; insanlığı bütünleştirmek. Dünyada hukukun üstünlüğüne dayalı bir yaşamı egemen kılmak, her insanın dünya gelişmesinden payını almasını sağlamak, yaşam kalitesindeki uçurumları yok etmek, her türlü ayrıcalığa ve ayrımcılığa son vermek, devlet biçimi olan demokrasiden yaşam biçimi olan demokrasiye geçmek istiyoruz” dedi. Yeni dönemde, yeni sayfalar açmak için örgütün haykırışlarını tek bir kelimeye, “demokrasiye” sığdırmak için aday olduğunu söyleyen Büker, “Sizlere bütünleşme ve mücadele çağrısı yapıyorum. Gelin hep birlikte eşitlik yürüyüşünü hızlandıralım. Bu kararla, kölelikten özgürlüğe, yokluktan varlığa, darlıktan bolluğa, çatışmadan barışmaya, ayrışmadan buluşmaya, saklılıktan saydamlığa doğru akan insanlık ırmağının etkili bir parçası olmak için yola çıktık. Bu yolda herkese merhaba. Hepimize merhaba. CHP Yalova Merkez İlçe Başkanlığı’na adayım. Partimiz ve Yalova örgütümüz için en iyisinin olmasını diliyorum” dedi.

Kemal Bayrı

 

Editör: TE Bilişim