Bülent Ecevit, bu ülkenin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri, ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş gerçek bir devlet adamıdır.

Bülent Ecevit, başta emekçiler olmak üzere ezilen, sömürülen ve hakları gasp edilen milyonlarca insana umut olmuş, siyasette onurlu, dürüst, demokrat, uzlaşmacı kimliği ile varlık göstermiştir.

Ecevit, içeride olduğu kadar dışarıda da Türkiye’nin onuru için çalışmış bir devlet adamıdır. Tutarlı duruşu ile ülkemizin başını daima dik tutan Bülent Ecevit, Demokratik Sol felsefenin ulusalcı duruşunu hem Türkiye’deki siyasetçilere hem de dünyaya kabul ettirmiş bir liderdir.

Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyenlere, Atatürk’ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir.

Ecevit, demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçiydi.

Ayrımcılık yapmayan, eşitliğe inanan, kendi isteklerinin tutsağı olmayan Ecevit, ülkenin ilerlemesi için insan sevgisini ve insancıllığı merkeze alan bir yaklaşımla hareket etmiştir.

Ecevit, devletin zirvesinde olduğu günlerde bile alçakgönüllü tavrı, erdemli, nezaketli tutumuyla gönüllerde taht kurmuş, sadece DSP’nin değil bütün ülkenin, hatta dünyanın sevgi ve saygıyla benimsediği önemli bir liderdir.

Vefatının 6. yıldönümünde kendisini rahmetle ve saygıyla anıyor, O’nun bize bıraktığı DSP’yi sonsuza kadar yaşatmaya ve yeniden iktidara taşımaya söz veriyoruz.”
Editör: TE Bilişim