Bursa'nın araç trafiğinin en fazla olduğu noktalardan biri olan, yükseklik ve genişlik bakımından ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı projesini Yalova’nın öncü kuruluşu Alsa firması yapıyor.
Geçtiğimiz aylarda açılan Bursaspor’un maçlarının oynadığı Timsah Arena stadyumuna direk bağlanacak olan kavşak projesini bir an önce bitirilmesi için ihaleyi kazanan alanında uzman kuruluş olan Alsa İnşaat gece gündüz çalışmaya başladı. ALSA İnşaat yetkilisi İnşaat mühendisi Hakan Atilla Sağlık yaptığı açıklamada " Dünya çapında yapılan Timsah Arena stadyumunun kavşak, bağlantı yolları ve köprülerini yapmaktan çok mutluyuz. Böyle büyük bir proje çok kısa zamanda yapıldı. ALSA inşaat olarak otoyol, köprü ve kavşak yapımı konusunda tecrübemiz ve kalitemizden yaralanmak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı stadyum projesinin bize ait olan bölümlerini kısa zamanda bitirerek teslim ettik. Şimdi başta stadyum bağlantı yolları olmak üzere yeni Mudanya Köprülü kavşak projesine de hızlı bir şekilde başladık ve projeyi inşallah belirlenen tarihte teslim edeceğiz. Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla raylı sistem, yeni yol açma, köprü ve kavşak yapımı çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamakta zorlanan eski köprülerin yenilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bursa İzmir yolu ile Mudanya yolunun kesişim noktasında bulunan, yükseklik ve genişlik olarak ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı da Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yenileniyor. Bursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı’nın Stadyum bağlantı yolları ile birlikte bölge trafiğine hizmet edecek şekilde yeniden projelendirilerek yenilenmesi kapsamında inşaat çalışmalarına başlandık. Birinci etap çalışmalarda, köprülü kavşağın yıkımı ve yapımı sırasında alternatif yol olarak kullanılacak olan servis yolları ile bu yollar üzerinde yer alan köprünün inşaat imalatları tamamlanacak. Yapılan servis yolları her iki yönde de 3’er şeritli olacak ve inşaat süresince trafikte bir sorun yaşanmayacak.
24 saat çalışıp 3 ayda bitireceğiz
İşin Proje bedeli 33.000.000 TL, proje kapsamında yaklaşık olarak 2700 mt Fore kazık Toplam 1500 Ton demir, 4500 m3 Beton 90.000 m3 dolgu ve yaklaşık olarak 42000 m2 üst yapı imalatı olacak .Proje kapsamında 1 Adet 42 mt açıklıklı Timsah Arena Stadyum Bağlantı Köprüsü ve 2 Adet 2 Açıklıklı Köprü yapılacak.Proje bitiminde İzmir Bursa Aksı Acemler Kavşağına doğru 4 şeritli kesintisiz yol yapılacak. Proje Başlangıç tarihi 20.06.2016 olarak belirlenmiş olup, okulların açılış tarihi olan Eylül ayına yetiştirilmesi için  24 saat kesintisiz çalışacağız.
Proje yaklaşık olarak 75.000 m2 oturum alanı ile ALSA Firması 4 ay gibi kısa bir süre de bitirdiği 110.000 m2 alanlı Bursa'nın en büyük Kavşak alanı olan Demirtaş Köprülü kavşağından sonra 2.Büyük olan Bursa'nın Marka değeri olan Mudanya Köprülü kavşağına imzasını atmaktan gurur duymaktadır. Yalova’mıza katma değer katan bu tür firmaların Yalova’da da hakettiği yerlere gelmesi gerekmektedir.
İkinci etap çalışmalarda ise, kavşak alanında mevcut köprünün yıkım çalışmalarına 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren başladık ve Ankara - İzmir ana yol trafik akışı kavşak dışında oluşturulan servis yollarından sağlanacak. Yeni proje ile köprü aldı her iki yöne de 4’er şeritli olacak. Yine köprü üzerinden sağa dönüşle Stadyum, Odunluk, Dikkaldırım bölgesine bağlantı yolu ile ulaşmak mümkün olacak. Çalışmaları okullar açılmadan evvel tamamlamak istiyoruz. Bu süreçte halkımızdan sabır istiyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim