Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talebi üzerine Bayraktepe Mahallesi ile Gaziosmanpaşa Mahallesini birbirine bağlayacak üst geçit projesi, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nce projelendirilerek ihale aşamasına getirilmişti. İhalesi tamamlanan projenin Kurban Bayramı sonrasında yapımına başlanacak.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman imzasıyla Yalova Belediyesi’nden Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’ne Ağustos 2016’da yazı yazılarak yaya geçişinin sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla Bayraktepe Mahallesi ile Gaziosmanpaşa Mahallesini birbirine bağlayacak uygun bir alanda alt geçit ya da üst geçit yapılması talebinde bulunulmuştu.
Karayolları Müdürlüğü, konu ile ilgili olarak çalışma yaparak Yalova-Bursa karayolu üzerinde ki iki mahalleyi birleştirecek olan üst geçit projesini tamamladı. Geçtiğimiz günlerde de ihalesi tamamlanan projenin yüklenici firma tarafından çalışmalarına başlandı. Çelik aksamı için imalat çalışmalarına devam eden firma, Kurban Bayramı’nın ardından çalışmalarını kapsamlı şekilde yürütmeye başlayacak.
“Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’ne Teşekkürler”
“Köprülü kavşağın yapımı tam anlamıyla bitmeden bu konudaki görüşümüzü ve talebimizi Karayolları ile paylaşmıştık” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Müracaat ettiğimiz o tarihten bu güne kadar geçen süreci yakından takip ettik. Kentimizin Bursa girişine, Yalova’mıza yakışan içerisinde hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği asansörlerinde yer alacağı modern bir üst geçit projesi hazırlandı. Projenin ihale aşaması da tamamlandı. Yüklenici firma tarafından da çalışmalarına başlandı. Kurban Bayramı’nın ardından da çalışmalar kapsamlı şekilde yürütülüyor olacak. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’ne bu konudaki hassasiyeti ve desteğinden dolayı tüm halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Editör: TE Bilişim