Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman mesajında şu sözlere yer verdi, “Bundan tam 95 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her şeyini kaybetmiş bir millet ulusal bağımsızlığını tekrar kazandı. Kazanılan bu büyük zafer Cumhuriyet rejimi ile taçlandı.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadeleyi başlatarak 29 Ekim 1923 tarihinde kendi sözleriyle; “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” diyerek ülkemize Cumhuriyet’i kazandırdı. Cumhuriyetimiz, her tür ayrımcılığı reddederek her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünde, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyor, bizi bir arada barış içinde yaşatan, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum”

Editör: TE Bilişim