Çalışkan, “Uzun süredir yapımı süren Yalova kamuoyunu çok yakından ilgilendiren kömürle çalışan termik santralin ilk fazı devreye alınmış. Belediye başkanları ve meclis üyelerine açık kapı günleri düzenlenerek bilgilendirmeler yapılıyor. Bilgilendirmede santralin ismi açıkça söylenmiyor! ‘Mevcut doğalgaz santraline ek olarak hizmete sunulan enerji santralı’ diye açıklama yapılıyor. Aslında doğrusu aynen şudur : mevcut doğalgaz santraline ek olarak hizmete sunulan kömürle çalışan termik santral olması gerekir.Bu şekil de söylenmiyor, neden? Çünkü, kömürle çalışan termik santrallerin  ülkemizdekiler dahil, bütün dünyada kilerin hepsi çevre ve insan sağlığına zararlı santrallerdir. Bunu kamufle etmek için, ismi bile doğru bir şekilde telafuz edilmekten çekiniliyor.Bu toplantıya,belediye meclis üyelerimizin de katılmış olması, CHP olarak bizim termik santrale karşı düşünce ve tavrımızın değiştiği anlamına gelmez.Sadece nezaket gereği davete icabet etmek amacıyla katılmışlardır.CHP Çiftlikköy İlçe Başkanlığı olarak bizim toplumun sağlığı ve çevreyi tehdit eden her türlü projenin karşısında olduğumuz bilinmelidir” diye konuştu.

 

“AKP’liler santralle ilgili düşüncelerini açıklasın”

 

Çalışkan, “Kömür santrali ile ilgili AKP Çiftlikköy İlçe Başkanı Baş da olmak üzere İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri dahil hiç birinin santral yapılmaya başladığında bugüne kadar hiç bir açıklama yaptıklarını hatırlamıyorum. Kendilerine  bu vesile ile soruyorum ; ' kömür santrali ile ilgili düşüncelerinizi, kamuoyuna açıklar mısınız.'? Eminim Çiftlikköy halkı ilimiz ve ilçemizi çok yakında ilgilendiren bu konuyla ilgili sizin düşüncelerinizi bilmek isterler. Bende ana muhalefet partisinin  ilçe başkanı olarak çok merak ediyorum. Açıklamalarınız bekliyorum” dedi.

 

“Gemi sanayi, VOPAK kadar tehlikeli”

 

Çalışkan, “Birde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çiftlikköy ilçemizde Gemi İhtisas OSB kurdurmak istiyor. İstenilen bölge yerleşim alanına ve çiçekçilik OSB’ye çok yakın çevresel olarak VOPAK kadar tehlikeli olan gemi ihtisas organize sanayiye kesinlikle müsaade edilmemeli. Bu tür yanlış yatırımlar ilçemizin geleceğini olumsuz etkiler ve bitirir. İktidar partisinin ilçe başkanı temsil ettiği ilçesine önemli bir iyilik yapmak istiyorsa bu tesisin yanlış olduğunu çıkıp söylesin. Bakanlığı bu kararından vazgeçirsin. Yoksa kömürle çalışan termik santral gibi iş işten geçer. Bizden söylemesi” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim