Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle Tema Vakfı tarafından Yalova'da düzenlenen törene Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da katıldı. Yalova Genç Tema Başkanı Erbay Zorlu fidan dikimi töreni öncesinde bir konuşma yaptı. Zorlu konuşmasında, "Çanakkale Genç Tema Grubu’nun önerisiyle başlayan etkinliğe Yalova olarak bizde iştirak ettik. Şehitlerimiz, başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm komutanlarımız ve askerlerimiz anısına bir minnet ve teşekkür ifadesi olarak fidan dikmekten onur duyuyoruz. Ne yapsak minnet borcumuzu ödeyemeyiz. Fidan dikiminde bize yardımcı olan Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman’a teşekkür ederiz" dedi.

Törene katılan Vefa Salman'da burada kısa bir konuşma yaptı. Salman, "Gençlere bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Fidan dikimine belediye başkanı olarak çok önem veriyorum. Bu yıl diktiğimiz fidanların sayısı 3 bini geçti. Ancak an anlamlı fidan bugün gençlerin diktiği fidandır" diye konuştu.

Fidanın dibine ilk toprağı Başkan Salman koyarken törene katılan Genç Temalar birer kürek toprak atarak fidan dikimini tamamladılar.

Editör: TE Bilişim