Türkiye gündemini sarsan olay, Yalova’yı da karıştırdı.

Polisten uyarı atışı..

Yalova Devlet Hastanesi’nin önünde, Çayan’dan gelecek iyi bir haberi bekleyen ailesi ve yakınları, ölüm haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Ölüm haberini bir doktordan alan aile yakınları, bir süre hastane bahçesinde feryat etti. Gözyaşları yerini kısa sürede tepkilere bıraktı, Birben’in yakınlarının öfkesinin emniyet güçlerine yönelmesi sonrasında polis havaya uyarı ateşi açtı. Bu sırada yaralanan bir polis memuru hastaneye kaldırıldı.

ÖDP ve BDP’lilerle birlikte şehir merkezine yürüdüler

Aile yakınları, daha sonra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyelerinin de bulunduğu grupla şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Çayan'ın fotoğrafı ile yürüyen grup üyeleri, 'Çayan'a uzanan eller kırılsın' diye slogan attı.

Hastane bahçesinden çıkıldığı sırada Çayan'ın yakınları ile bir grup gösterici, polis kulübesinin içinde ve dışında bulunan polis memurlarına tekme tokat saldırdı. Saldırı sonucunda kulübede de maddi hasar meydana geldi. Polis ekipleri grubu sakinleştirmek için havaya ateş açtı. Kavga sırasında başından yaralanan bir polis memuru hastanede tedavi altına alındı. Çok sayıda polisin olay mahalline sevk edilmesi ile kavga daha da büyümeden önlendi. Ancak Yalova merkezine doğru yürüyüşe geçen grubu kontrol altında tutmak için polis panzerleriyle takviye yapıldığı ifade ediliyor.

Editör: TE Bilişim