Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, Çevre Düzeni Planı’ndaki revizyon veya değişiklik talepleriyle ilgili yetkinin kendilerinde olduğunu dile getirirken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz ise, yetkinin hala yerel meclislerde olduğunu, bununla ilgili olarak bakanlığın farklı birimlerinden farklı görüşler geldiğini belirterek, nihai görüş yazısı talep ettiklerini söyledi.

 

Ulukaya, “Yetki bizde”, Akoğuz, “Yetki bakanlığa geçmiş değil”

 

Vali Civelek’in başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen tartışmada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ulukaya, 25 binlik planla ilgili değişiklik taleplerinin oluşturulan komisyonlarda değerlendirildiğini belirterek, “Belediyelerin oluşturduğu komisyon taleplerini bir an önce verirlerse, ÇDP bizim uhdemizde, biz de bunu değerlendireceğiz” diye konuştu. Bunun üzerine söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz ise, “Çevre Düzeni Planı (ÇDP) ile ilgili değişiklik ve plan yapma yetkisi bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda bakanlıkta olması gerekir diyor. Bu, yerel meclislere 5302 sayılı kanunla verilen yetkiler kaldırılmış demek değil. Hukukçularımızla da konuyu istişare ettik. Farklı görüşler var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk müşavirliği yetkiler müdürlükte ve bakanlıkta diyor. Ancak aynı bakanlığın MİGEM birimi yerel meclislerin yetkisi devam ediyor diyor. Biz bakanlıktan net bir görüş yazısı istedik. Yanlış anlamaya meydan vermemek lazım, yetki bakanlığa geçmiş değil” diye konuştu.

 

“25 binlikte komisyon çalışmaları bir an önce tamamlanmalı”

 

Akoğuz, “Ama sayın Valimizin ÇDP ile ilgili çalışmalarının 2.ayağını belediyelerin yapması gereken çalışmalar oluşturuyor. Yalova Belediyesi uhdesinde tüm belediyelerin talepleri toplanarak teknik anlamda aksayan yönlerin ortaya konulmasını bekliyoruz. Müdürlüklerin bir araya geldiği komisyonun yani 1.ayağın çalışmaları tamam. 2.ayakta olursa, bizzat sıkıntıyı yaşayan belediyeler bunun üzerinde mutabakata varılan maddeler ve varılmayan maddelerin ivedilikle sunulması lazım. Her iki anlamda da önemli” dedi.

Bunun üzerine söz alan Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ise, planlamayı tüm belediyelerle birlikte önümüzdeki hafta başlatacaklarını dile getirerek, “İlgili odalarla birlikte çalışmaları yapıp, tamamlayıp sunacağız” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim