Yalova’da bulunan tarihi yerler arasında Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde Açık Hava Müzesi, Termal’de Atatürk Köşkü, Yürüyen Köşk, Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi vardır. Yayla Turizm’inde Delmece Yaylası, Erikli Yaylası ve Karlık Yaylası bulunuyor. Kaplıca Turizmi’nin yaygın olduğu Yalova’da Termal Kaplıcası, Kurşunlu Hamamı ve Armutlu Kaplıcaları yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır.

Termal İlçesi Üvezpınar Köyü’nden 8 km uzaklıkta bulunan Sudüşen Şelalesi ve çevresi doğa tutkunlarına muhteşem bir şölen sunar. Teşvikiye beldesine yaklaşık 10 km. mesafede olup yolu tamamen asfalttır. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, Çınarcık Orman İşletme Şefliği sınırlarında yer alan Çınarcık İlçesi, Teşvikiye beldesi, Erikli yaylasında yer almaktadır. Yalova istikametinden gelecek kullanıcılar, Çınarcık, Teşvikiye güzergâhını takip ederek, Armutlu, Gemlik; Bursa istikametinden gelecek olan kullanıcılar yolu asfaltlanmış olan Hayriye, Selimiye köyleri ve Delmece yaylası istikametinden kent Pulibet ormanına ulaşabilirler.

Kent ormanından 2,5 Km mesafede 530 metre rakımda bulunan büyük dipsiz göl ve bu gölden 1,5 Km mesafede 570 metre rakımda olan küçük dipsiz göl çevrelerinde bulunan zengin orman florası ve yaban hayatı yönünden yedi göller bölgesindeki güzellikleri aratmayacak niteliktedir.
Bayanlar Müdür Cemal Ulusoy’un kendilerine verdiği bilgilerden dolayı memnun olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim