Sabahçı, basın toplantısında Demokrat Parti İl Başkanlığı olarak 17 Mart Pazar günü merhum DP Milletvekili Cevdet Aydın için anma programı düzenleyeceklerini söyledi.20.Dönem milletvekili ve Yalova’nın ilk milletvekillerinden birisi olan Cevdet Aydın’ın ticari yaşamında da siyasi yaşamında da büyük başarılar elde ettiğini belirten Sabahçı, “Cevdet Aydın denildiği zaman sloganı Yalova için ‘az laf, çok iş olmuştur’.  

Değerli büyüğümüzü anmak için pazar günü DP olarak program düzenleyeceğiz. Anma programımız Cevdet Aydın’ın Yalova’da yapmış olduğu açılış ve çalışmaları gösteren sinevizyon gösterisi ile başlayacak. Programda Cevdet Aydın’ın yaptığı çalışmaların eşi dostu tarafından anlatıldığı söyleşileri de yer alacak .  Daha sonra Kabri başında Yasin-i Şerif okutarak, dualarla birlikte Cevdet Aydın’ın 14.ölüm yıldönümünü anmış olacağız. Siyasi yaşamında hiç istismara bulaşmadan, kimseye ayrıcalık tanımadan görevini gururla sürdüren Cevdet Aydın’a Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Görevden alınmalarının ardından yönetimle birlikte düzenlediği basın toplantısıyla görevden alınmalarına ilişkin çarpıcı  açıklamalarda bulunan Sabahçı, “il ve ilçe teşkilatlarına bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar karşılığında teşekkür bile edilmeden, uyumsuzluktan dolayı görevden alındığımızı söylemişler. Bakıyorsunuz, siyasi partilerde uyum nedir. Bugüne kadar Genel Merkez il başkanı olarak bana bir tek pusula göndermiş, o da görevden alındığıma dair, uyum bu mudur? Bu durum etik midir, diye sorarsanız, değildir. DP’nin birçok şehirde teşkilatı bile yok, sonra seçimle gelen teşkilatı görevden alacaksınız. Bu etik değil, haklı direnişimizi kanuni yollardan aramaya devam edeceğiz. Yönetim Kurulumuzca görüşülmesinin ardından Adli makamlarda dava açılması ve yürütmeyi durdurmayla ilgili ne gerekiyorsa hukuki olarak yapacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim