Etkinlikler kapsamında öğrencilerin katılımıyla çeşitli yarışmalar, bilgilendirme panelleri, çevre temizliği, bisiklet turları yapılması planlanıyor

 

5 Haziran’da Çevre Panayırı ile başlıyor

 

5 Haziran Salı günü Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından çevre panayırı ile devam edecek olan etkinliklere kurum ve kuruluş temsilcileri, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi, Yalova Müfettiş Hamdi Girgin İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri, İl genelinde düzenlenen resim, şiir, makale ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ve velileri ile Yalova’da ve ülke ölçeğinde faaliyet gösteren geri dönüşüm firmaları katılacak. Panayır, geri dönüşüm firmalarının kurmuş olduğu stantların ziyareti ile başlayacak. Yarışmalarda dereceye giren resimler sergilenecek. Uçurtma şenliği ve öğrenciler arasında küçük yarışmalar düzenlenecek. Çeşitli ikramlarda bulunulacak. Yalova Valisi Esengül Civelek’in de saat 13.00’te alanda olması bekleniyor. Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren şiirlerin okunması, dereceye giren öğrencilere ve etkinliklere katkı sağlayan kuruluşlara ödüllerin dağıtılmasıyla tören tamamlanacak.

6 Haziran’da saat 14.00’te Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda ‘Çevre Sunumu’ yapılacak. 7 Haziran Perşembe günü  saat 10.00’da Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve kurum kuruluş temsilcileri ile birlikte Yalova-Altınova arasında deniz gezisi gerçekleştirilecek. Gezi için gemi Pendik iskelesinden kalkacak.

 

Sanayicilere çevre mevzuatı anlatılacak

 

8 Haziran Cuma günü sabah 10.00’da YTSO’da Sanayicilere Yönelik Çevre Mevzuatı Bilgilendirme Toplantısı yapılacak. Aynı gün saat 14.00’te ‘Yollarımız temiz olsun etkinliği’ yapılacak. İşkur ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik çerçevesinde Yalova genelindeki yolların temizlenmesi projesinde istihdam edilen işçiler ile birlikte Çınarcık Yolu üzerinde çevre temizliği gerçekleştirilecek. Etkinlik Çınarcık Heykel’den başlayacak.

 

Güneyköy’e doğa yürüyüşü yapılacak

 

9 Haziran Cumartesi günü  sabah 09.00’da   Doğa Yürüyüşü etkinliği başlayacak. İl Müdürlüğü personelleri ve Yürüyüş Grubu temsilcileri ile birlikte Güneyköy – Boğadere – Beşpınar Parkuru güzergahında toplam yürüyüş süresi 3 saat 30 dakika olan Doğa Yürüyüşü etkinliği gerçekleştirilecek.

 

Sahilde Bisiklet turu var

 

10 Haziran Pazar günü sabah 10.30’da Kent Müzesi önünde bir araya gelecek olan bisiklet grupları, Yürüyen Köşk’e kadar sürecek bir tur gerçekleştirilecek. Tur sonrasında ise köşk bahçesinde bir kokteyl düzenlenecek.  Aynı gün akşam 20.30’da Yalova Belediye Konservatuarı ile birlikte düzenlenen Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştirilecek.

 

 

Editör: TE Bilişim