Çevre konusunda hassas davrandıklarını ve Yalova’nın havasını, suyunu, sağlığını tehdit edecek her türlü girişime karşı olduklarını belirten Başkan Koçal, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bilindiği gibi; çevre kirliliğine bağlı sorunlar sanayileşen Avrupa ve gelişmekte olan diğer ülkelerin gündemine 1960'lı yıllarda girmiş ve 1970'li yılların başında hız kazanarak, uluslararası platformlarda tartışılır hale gelmiştir. Bu tartışmalar sonrası 1972 yılında İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla 5 Haziran Günü, Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Böylece çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını sağlamak ve çevre bilincini geliştirmek amaçlanmıştır.

Bizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün bir çınar ağacını kesmemek için evini temelden kaydırdığı ve tüm dünyaya Yürüyen Köşk ile çevre mesajı verdiği Yalovamızda, Yalova Belediyesi olarak çevre konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre konusunda hassasiyetimiz artarak devam edecektir. Yalovamızın havasını, suyunu, sağlığını tehdit edecek her türlü girişime karşıyız. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün koordinesiyle sürdürdüğümüz geri dönüşüm atıklarını toplama projemizde evlerden ve işyerlerinden topladığımız atıkları tekrardan doğaya kazandırıyoruz. Temiz çevre adına geleceğimiz olan çocuklara çevre konulu tiyatrolar izleterek onlara bilgiler aşılıyoruz. Toplu taşıma düzenlemelerinde doğayı ve canlıyı koruyacak olan organik ulaşım üzerinde çalışmalarımızı planladık. Bu çalışmalarımızı siz değerli hemşehrilerimizle el ele gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygularla, tüm vatandaşlarımıza temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir hayat dilerim.”

Editör: TE Bilişim