Ama 25 binlik planla ilgili şehrin tüm ana kararlarını alan ve gerek meclis toplantılarında, gerekse oluşturulan çeşitli komisyonlarda kılı kırk yararcasına çaba gösteren, gerek kimyasal depolama, gerekse maden ve taş ocaklarıyla ilgili çok ciddi kararlar alan İl Genel Meclisi’ni temsilen meclis başkanımıza bir ödül verilmesini çok bekledim. Verilmeyince hayal kırıklığı yaşadım. Bu dönemin İl Genel Meclisi, önceki dönemleri bilemem ama, Yalova’nın çevresel anlamda korunmasına katkı sağlayacak pek çok karar almış bir meclistir. Burada İl Genel Meclisimize de ödül verilmeliydi” diye konuştu.

Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış da, Bahar Doğan’ın hassasiyetine aynen katıldığını ifade ederek, “Yalova’nın tamamını temsil eden ve çevreyle ilgili köklü kararlar alan Yalova’daki meclisin bu organizasyonda ödüllendirilmesi belki doğru olacaktı. Gündeme getirdiğiniz bu konuyla bundan sonrası için belki bir vesile olur” dedi.

 

Bilişim OSB üyeleri seçildi

 

Ardından geçilen gündem görüşmelerinde, bir önceki ay yapılan ancak Valilik kararıyla yok sayılan Bilişim OSB Müteşebbis Heyeti’ne üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan seçimde, 4 asil, 4 yedek üye belirlendi. Müteşebbis Heyeti’nde İl Özel İdaresi temsilcileri olarak Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış ve Meclis Katip Üyesi İbrahim Akay, asil üyeler oldu. Yedek üyeler ise Meclis Üyeleri Mehmet Gökmenoğlu, Mehmet Erdem, Alaattin Altuntaş ve Hasan Günay olarak seçildi. Ayrıca Meclis’in Gemi İhtisas OSB’nin yerinin Çiftlikköy olmasını reddettiği kararla ilgili olarak sözlü önerge veren Bahar Doğan, Bakanlığa bu kararın iletilip iletilmediğinin öğrenilmesini istedi. Başkan Alkış, konuyla ilgili gerekli işlemleri yapacaklarını belirtti.

 

Editör: TE Bilişim