Programın açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Müdürü Osman Ulukaya, çevrenin önemine değindi. Yalova’nın çevre açısından iyi bir durumda olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“İlimiz çevre açısından çok şanslı bir il. Toplam 5 tane atık su arıtma tesisi, bir tane katı atık düzenli depolama tesisi ile çevre konusunda sayılı illerden birisi. Bu ili korumak başta bizler olmak üzere hepimizin görevi. Göreve geldiğimizden beri 3 hedef ortaya koyduk. Birincisi kentsel dönüşüm. Diğeri Çevre Düzeni Planı’ndaki değişiklik talepleri. Bakanlığımızın 1/100 binlik plan hazırlanmasıyla ilgili çalışmayı 2013’te sonlandıracağı için sizleri aktif çalışmaya davet ediyorum. Tüm kurumlar ve belediyelerimizin katılımı önemli. 3’üncü konu ise ilimizde lisanlı hafriyat döküm alanının olmaması. Sizlerle elbirliği içerisinde bunu tamamlamak istiyoruz.”

Vali’den Dağ’a Tebrik

Yalova Valisi Esengül Civelek ise, “Dünya Çevre Günü’müz kutlu olsun. Çevrenin korunması, güzelleştirilmesi ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakılması hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Bu hafta dolayısıyla çevre bilincinin geliştirilmesi için toplumun bilgilendirilmesi yönelik gerçekleştirilecek tüm çalışmaların yerini bulmasını diliyorum” dedi.

Vali Civelek, Çiftlikköy Belediyesi’nin Türkiye’nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 10 bin ve 50 bin arasında olan belediyelerde üçüncü olduğunu belirtti. Civelek, Başkan Dağ’ı elde edilen başarıdan dolayı tebrik etti.

Törende daha sonra Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu. Program ödül töreni ile devam etti. Törende daha sonra hafta dolayısıyla düzenlenen, resim, şiir, makale ve slogan yarışmalarında birincilere bisiklet, ikincilere saat, üçüncülerine ise ayakkabı hediye edildi.

Törende ayrıca Çevre Haftası etkinliklerine katkılarından dolayı belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve firma yetkililerine plaket verildi.

Editör: TE Bilişim