Törende konuşan İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, Haziran 2013’te bitirilmesi planlanan 3 katlı yapının 2 bin 509 m2 kapalı alana sahip olduğunu ve 2 milyon 47 bin TL’ye mal olacağını söyledi. Ulukaya, kentsel dönüşüme kendi binalarından başlamaktan da gurur duyduklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Mustafa Balta Yalova’da

Temel atma töreni için Ankara’dan gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mustafa Balta ise 2002-2012 arasındaki 10 yıllık dönemde yaşanan büyümeye vurgu yaparak, her yıl 5.34 oranında büyüme kaydedildiğini, GSMH’nin 3500 dolarlardan 10500 dolarlar seviyesine çıktığını, yıllık yatırımın 59 milyar’dan 283 milyarayükseldiğini, enflasyonun %30’dan %8,9 seviyesine indiğini, ihracatın 36 milyar dolardan 150 milyar dolara çıktığını, işsizlik oranının 10.4’ten 9.8’e düştüğünü, artık IMF’ye borç verir duruma gelindiğini anlattı.

Balta, “Afet olmadan kentsel dönüşümle önlem alalım”

Balta, “10 yılda toplum içinde bir zihniyet değişikliği yaşandı. 20 milyon konut stoku var, bunların 6,5 – 7 milyonu güvenli değil. Bunu en iyi bilen şehirlerden birisi de Yalova’dır. İnsanları deprem olmadan sağlıklı güvenli konutlarda yaşatmak için önlem almak lazım. 20 yıl içinde 6,5-7 milyon konutu sağlam binalar yaparak dönüştüreceğiz. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın, ‘bu bize seçim de kaybettirecek olsa yapacağız’ demesi bizlere şevk veriyor. Kamunun ve tüm birimlerimizin ama en çok vatandaşlarımızın bu olaya duyarlı olması lazım. Yakınlarımızı kaybetmek mi yoksa evlerini yıkıp yeniden yapmak mı daha tercih edilir. Afet olmadan önlem almayı bu milletin bilmesi lazım.  Bunu elbirliğiyle yapacağız” diye konuştu.

Vali Civelek, “Böyle bir hizmet binası ihtiyacı vardı”

Vali Esengül Civelek ise, Doğu Marmara Bölgesinin kalbi ve cazibe merkezi olan Yalova’da aynı zamanda kentsel estetiğin göz önünde tutularak daha iyi bir hizmet verebilmek için yeni bir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binasına ihtiyacı olduğunu söyledi. Civelek, bakanlık düzeyindek tüm çalışmalara destek verenlere şükranlarını sundu ve hayırlı uğurlu olmasını dilediğini söyledi. Ardından temel atma butonuna Bakan Yardımcısı Balta, Vali Civelek , AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Çevre Şehircilik Müdürü Osman Ulukaya’nın birlikte basmasıyla ilk temel harcı atıldı. 
Editör: TE Bilişim