Burhaniye Köyü'nde 1930 yılında doğan Memiş Fedar 82 yaşında hayatını kaybetti.Uzun yıllar Almanya’da inşaatlarda  usta olarak çalışan ve Yalova’ya döndükten sonra hayatını çevreye adayan Memiş Fedar,  onbine yakın diktiği fidanlar, yaptığı çeşmeler ve yüzlerce kişiye yaptığı yardımlarla tanınıyor.

Memiş Fedar’ın cenazes namazıi dün Cuma namazına müteakip kılınarak Elmalık köyü mezarlığına defneldi. Cenazeye çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yalova’nın yeşil aşığı Merhum Memiş Fedar’ın Yalova girişine diktiği ıhlamur fidanları şimdi kocaman birer ağaç oldular. Bugünlerde çiçek açan ıhlamurlar baygın güzel kokularıyla Yalova’ya gelenleri karşılıyorlar.
 
Dörtyol kavşağından İDO iskelesine kadar olan yolun her iki yanındaki ıhlamurlar ve çınar ağaçları Memiş Fedar’ın eseri. Hayatını ağaç dikmeye adayan Memiş Fedar’ın kendi ifadesine göre diktiği fidanların sayısı 10 binii geçmiş durumda.
 
Yalova’nın tanıdığı en azimli çevrecilerden olan Memiş Fedar’ın “Cennet bahçelerine fidan dikeceğim” isimli birde şiir kitabı vardı.
Editör: TE Bilişim