“Dünya’da henüz çevreciliği ‘Ç’si yokken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bir ağacın dalına kıymamak için yaptırmış olduğu köşkü yürüterek çevreciliğin ilk örneğini Yalova’dan vermiştir” diyen Başkan Salman, mesajında şu cümlelere yer verdi;

“İstanbul ve Ankara’dan sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk en fazla Yalova’da bulunmuştur. Genç Cumhuriyetin önemli kararlarını Yalova’da almış, önemli konuklarını burada ağırlamıştır. İleri görüşlü lider özelliği tüm Dünyaca kabul gören Atatürk, Dünya’da henüz çevrecilik diye bir kavram yokken bir ağacın dalına kıymamak adına yapmış olduğu davranışla tüm Dünya’ya örnek olmuştur. Yaptırmış olduğu mütevazı köşkün çatısına çarpan dalın kesilmesine müsaade etmeyen ve o dalı kurtarmak için köşkü 4 metre 80 santim kaydırtan Büyük Önder, tüm Dünya’ya mesaj vermiş, çevreciliğin ilk tohumlarını Yalova’dan atmıştır.

Ancak günümüz koşullarında ne yazık ki tüm Dünya’da çevre katliamları yapılmaktadır. Her bir fert olarak hepimize görev ve sorumluluklar düşmektedir. Kenti yönetenler olarak bu sorumluluk bizlerde daha da fazladır. Yalova; %60’ı orman, tüm ilçelerinin denize kıyısı bulunan bir kenttir. Yani bir tarafı yeşil, bir tarafı mavidir. Yeşilin ve mavinin korunması bizlerin en büyük görevidir. Her türlü olumsuz koşullara karşı tedbirler alarak kentimizin bu özelliklerini korumalıyız.

Yalova hepimizin. Yalova, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize mirası. Onun bir ağaç dalı ile başlatmış olduğu çevrecilik hareketini bizler sonsuza dek sürdüreceğiz. Gelecek kuşaklara, çocuklarımız, torunlarımıza yaşanabilir bir Yalova bırakmak için çalışıyoruz. Yalova, üç büyük kentin ortasında oksijen bahçesi olmaya devam edecek. Yaşanılabilir bir Dünya için 5 Haziran Çevre Gününüz kutlu olsun.”  

Editör: TE Bilişim