Efendi kişiliği yanında, bir profesyonel sporcunun nasıl çalışması ve yaşaması konusunda faal futbolculuğu döneminde örnek teşkil eden Eser Özaltındere, Yalova’da forma giydiği süreçte camianın sevilen isimlerinin başında geliyordu. O yıllarda bir çok Yalovalı ile dostluk kurduğunu ifade Milli Sporcu: “Yalova’da ve Yalovaspor’da çok güzel günler geçirdim. Halen Yalova’da bir ev sahibiyim. Dolayısıyla Yalova’yla bağlarımı koparmadım. Yalovaspor’un kalesini korurken, kurduğum değerli dostluklar oldu. Geçen yaklaşık 25 yıl sonra yarattığım ilk boş zamanı eski dostlarla hasret gidermeye ayırdım. O dönem yöneticiliğimi yapan İhsan Salman büyüğümün bende özel bir yeri vardır. Yine o yıl askere gitmeye hazırlanan oğlu Vefa Salman ile antreman dışında buluşur, keyifli sohbetler ederdik. Beraber forma giydiğimiz Murat İskemleci ile o yılların efsanesi Kafe Teras’ın işletmecisi ve  takım arkadaşım sevgili Nejat’ın ağabeyi Nevzat Hatınoğlu bende ayrı bir yeri olan Yalova’da ki dostlarımdandır. Onlarla çeyrek asır sonra bir araya gelmek benim için büyük bir keyif oldu. Bu vesileyle Yalova’da ki tüm tanıyanlara ve spor severlere sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı yolluyorum.”

 

SPOR DOSTLUKTUR

 

Eser Özaltındere’nin ziyaretine sürpriz yaparak gelen Yalova’nın eski esnaflarından ve tanınmış simalarından İhsan Salman, kendi yetiştirdiği gülleri yeşil-kırmızı bir buketle kendisine takdim ederken: “Eser, ülkemizin yetiştirdiği önemli sporculardan biridir. Sadece futbolculuk kariyeri ile değil, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünde dediği gibi zeki, çevik ve ahlakıyla arkadaşlarına ve gençlere örnek bir isimdir. Ayrıca biliyorsunuz kaleci zor yetişir, ben de gençlik yıllarımda kalecilik yaptığımdan futbolun en zorlu mevkisi olduğunu bilirim. Bu zorlu mevkii de lig ve takım ayırmadan, mesleğine duyduğu saygıyla Yalovaspor forması için ter akıtırken, antremanlarda gençlerden çok daha  fazla çalışarak, uzun yıllar kaleyi korumuş, çizgisinde küçücük bir kırık yapmadan aktif sporculuk yaşamına noktayı koymuştur. Sporculuk kariyerini hocalık yaşamında da UEFA Kupasıyla taçlandırmıştır. Ben Eser kardeşimin Türk futboluna daha uzun yıllar hizmet edeceğini ve etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ziyareti beni fazlasıyla mutlu etti ve geçmiş yıllara götürdü.” diye konuştu.

Tigem Çiftlik Et Mangal’da birlikte yenen yemeğe ev sahipliği yapan Nevzat Hatınoğlu ise

“ Eser Özaltındere’nin ziyaretinde Yalovaspor’da forma giymiş eski futbolculardan Aptullah, Aktan, Şerif, Mehmet Ali, Ramis, İbrahim ve Tunahan’la telefonla görüşerek tam bir nostalji rüzgarı yaşadık, daha geniş katılımlı olarak bir araya gelme kararı aldık.” dedi.

Ağırlıklı olarak Yalovaspor ve futbolun konuşulduğu sohbette Yalova’nın renkli simalarından ve Yalovaspor sevdalılarından Sinan Çuhadar’da hazır bulundu.

 

 

Editör: TE Bilişim