'İçişleri Bakanı istifa edecek mi?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

“Daha önce biber gazının sağlığa zararlı olmadığına dair bilimsel temeli olmayan iddianızı beyan etmiştiniz. Birben’in ölümünün kolluk güçleri tarafından kullanılan biber gazından kaynaklanması bu iddianızın temelsizliğini tekrar kanıtladığına göre istifa etmeyi düşünüyor musunuz? 

İstifa etmeyecekseniz, sağlığa zararı olmadığını iddia ettiğiniz gazın bir ölüme daha neden olmasını halkımıza nasıl izah etmeyi düşünüyorsunuz? İstifa etmeniz için şahsınızın ve bakanlığınıza bağlı kolluk güçlerinin daha ne kadar skandala imza atması gerekmektedir?

Biber gazının sağlığa zararı olmadığını iddia eden biri olarak Birben’in ölümünden doğrudan sorumlu olduğunuzu kabul ediyor musunuz? Birben’in ölümüne sebebiyet veren kolluk güçleri hakkında herhangi bir soruşturma, kovuşturma başlatılacak mı?

Ölümcül sonuçlar doğuran biber gazının yasaklanması için daha kaç kişinin ölmesini bekliyorsunuz? Şu ana kadar biber gazının kullanıldığı olaylarda toplam kaç vatandaş hayatını kaybetmiştir? Bu ölümlerin sebebi nedir?  Hâlihazırda stoklarınızda ne kadar biber gazı bulunmaktadır?

Yeni biber gazı alımı yapmakta mısınız? 2012 yılında biber gazı için ayırdığınız bütçe ne kadardır?”

 

Editör: TE Bilişim