Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan seçimde divan başkanlığına CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce seçildi. 258 CHP delegesinin 253’ünün oy kullandığı seçimlerde Tangürek’e 131 oy çıkarken, rakibesi Gülsen Büker ise 119 oy aldı.

Seçimlere CHP’liler büyük ilgi gösterdi. HEM Salonu’nun tamamı CHP’lilerce doldurulurken, Divan Başkanlığını üstlenen Milletvekili İnce, adayların başvuruları öncesinde son uyarıları yaptı. Cinsiyet Kotası üzerinde yaşanan tartışmalar, listelerdeki isimlerin son kez düzenlenmesiyle sona erdi. Hesap raporu ve faaliyet raporunun ibra edilmesinin ardından, Tangürek ve Büker, konuşmalarını gerçekleştirdi. Tangürek konuşmasında, merkez ilçe olarak hedeflerinin 2014 yerel seçimlerinde Yalova’yı almak olduğunu dile getirerek, Belediye ve İl Genel Meclisi seçimlerinde de çoğunluğu kazanmak istediklerini kaydetti.

Tangürek, “Partimizin Yalova merkezindeki belkemiği olmak istiyoruz. Kongrede Merkez İlçe Başkanı seçilmek için, görev ve destek istiyoruz” dedi. Büker ise konuşmasında, yerel kongrelerin ayrı bir Venüsbet sorumluluk anlamına geldiğini ifade ederek, seçilmeleri halinde bir sonraki dönemde bayrağı teslim edeceklerini, bireye değil teşkilata önem veren bir yapı içinde olacaklarını, her türlü adaylık için önseçim öngördüklerini ve hedeflerinin 2014 seçimlerinde yerel iktidar olduğunu söyledi. Ardından delegelerin oy kullanmasına geçildi. Oyların tasnifi için saat 17.00’ye kadar beklenirken, oy sayımı sırasında da delegelerin heyecanı salona yansıdı. Seçim sonuçlarının 131’e 119 olarak Burçin Tangürek lehine açıklanmasının ardından Tangürek tebrikleri kabul ederken, rakibesi Gülsen Büker’i tebrik etmeyi de ihmal etmedi. Sonucun açıklanmasının ardından CHP Grup Başkanvekili ve Milletvekili Muharrem İnce, Divan Başkanı olarak her iki adayı da sahneye çağırarak tebrik etti ve kazananın CHP olduğunu söyledi. İnce, bundan sonraki süreçte il başkanlığı seçimlerinin de aynı demokratik ortam içerisinde gerçekleşmesini temenni ettiğini belirtti.

Tangürek’in Yönetim Kurulu asil listesi ise Özlem Avcı, Ahmet Bulu, Serdal Cengiz, Eylül Gözdereliler, Metin Kazbek, Vildan Koloğlu, Behçet Hasan Orhan, Muammer Özdamar, Gürcan Özten, Tülay Peşemen, Tamer Sönmez, Kemal Sürel, Murat Tiryaki, Engin Tunga, Serhat Turan ve Saniye Yüksel’den oluştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim