CHP İl Binası’nda teşkilat mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Özel, yerel seçimlere kadar olan dönemde en önemli hedeflerinin Yalova’yı sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yönetilen bir kent haline getirmek olduğunu söyledi.

 

“2014 yerel seçimlerinde aday olmayacağım”

 

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıldan fazla zaman geçtiğini kaydeden Özel, il kongresini kazanmaları halinde bu dönem içinde 2014 yerel seçimlerini yaşayacaklarını belirterek, “Bu yüzden kadrolarımızı buna göre oluşturmak ve bu konuya odaklanmak zorundayız. Önce sizlere 2014 yerel seçimlerinde hiçbir yere aday olmayacağımı ve seçimlerde örgütümü en iyi şekilde yönetmek niyetinde olduğumu söylemek istiyorum. Kazandığımda ilk işim kongre sürecinde ya da daha farklı zamanlarda partimize küsen, darılan arkadaşlarımız varsa, onları tekrar partimizin aktif kadrosuna kazandırmak olacak. Mahalle, köy örgütlerinden başlayıp, belde, ilçe, il örgütüne, milletvekilinden genel başkanına kadar saygılı, kenetlenmiş, yerel yönetimleri kazanma arzusunda ve hırsında olan bir örgüt anlayışı yaratmak olacak. Bu dönemdeki en önemli hedefimiz Yalova’yı sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yönetilen bir kent haline getirmek olacak” diye konuştu.

 

“Kendine değil, kentine çalışan bir belediyecilik anlayışımız olacak”

 

Özel, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu siyasal koşullarda derin bir yerel yönetimler krizi yaşanmakta olduğunu söyleyerek, “Tek parti niteliğine dönüşmüş olan AKP hükümeti, yerel yönetimleri kendi iktidar odağının bir parçası haline dönüştürmek istemektedir. Bizim anlayışımız, kendine değil, kentine çalışan bir belediyecilik anlayışı olacaktır. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı, çevresel değerlere saygı göstermeyi temel esas sayar. Bizim de Yalova’da bu anlayışta davranacağımız kesindir” dedi. En geç 2014 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlere yönelik olarak bilimsel temelli etkin çalışmalar yürüteceklerini, Yalova’nın 15 belediyesi çevresinde değişik periyotlarla kamuoyu yoklamaları gerçekleştireceklerini, proje grupları oluşturacaklarını ve projeci belediyecilik anlayışını ortaya çıkaracaklarını ifade eden Özel, “Önce yerelde, sonra genelde Yalova’yı aydınlık bir düzeye taşıyacağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim