CHP İl Başkanı Cemil Fitoz, İl Kadın Kolları Başkanlığı’na yeni atanan Nurten Özbakır’a görevinde başarılar dileyerek, “yönetimde kadınların sayılarının artmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Kadının olmadığı yerde düzen de olmaz.”dedi. Toplantıda CHP İl Başkanı Cemil Fitoz, CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Gülsen Büker, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hayriye Sakarya, Termal İlçe Başkanı Çiğdem Sevinç ve çok sayıda parti üyeleri katıldı. Basın açıklamasında bulunan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Özbakır, “24 Mart 2012 tarihi itibariyle CHP Yalova İl Kadın Kolları Başkanlığı’na atanmış bulunmaktayım.

CHP Ankara – Yenimahalle örgütünde ve Yalova’da kadı kolları ve il yönetimlerinde görev yaptım. Atatürk’ün benim kentim dediği Yalova’mızda bu görevi üstlenmiş olmaktan dolayı onur ve gurur duymaktayım. Kadınlara erkeklerle eşit toplumsal hakları ve seçme –seçilme temelinde siyasal eşitlik haklarını vererek Cumhuriyet Devrimi’ni taçlandıran CHP ikinci büyük demokrasi devrimini gerçekleştirmiştir.

Bilindiği üzere 26 Şubat deneme bonusu günü yapılan kurultayımızda kabul edilen yeni tüzüğümüzde kadın kotası yüzde 25’ten yüzde 33’e çıkarılmıştır. Bu oran TBMM dahil seçimle gelinen tüm görevlerde geçerli olacaktır.”dedi.

Editör: TE Bilişim