Çiftlikköy Belediye Meclisi, 2017 yılının son meclis oturumunu gerçekleştirdi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar başkanlığında yapılan oturumda 7 gündem maddesi ele alındı.
Yalova’da uzun yıllar görev yapan ve geçtiğimiz aylarda hayata veda eden eğitimci Turgut Köse’nin adının bir caddeye verilmesi talebi, meclis tarafından değerlendirilmek üzere ilgili komisyona havale edildi.  Başkan Silpagar, Turgut Köse’nin isminin bir caddeye verilmesi teklifiyle ilgili olarak, “Yalova’da okuyan pek çok öğrenci onun eğitiminden geçti. Ben de 1981-84 yılları arasında Yalova Lisesi’nde okurken öğretmenim Turgut Köse’ydi. Kendisi Çiftlikköy’deki ek hastane binasında vefat etti. 80’li yıllarda, 90’lı yıllarda an an kendisi vardı. Değerli bir hocamızdı. O’na kendimizi borçlu hissettik” diye konuştu. Bu yıl Ağustos ayında 75 yaşında hayata veda eden Turgut Köse, Erzurum’da Milli Eğitim Müdürlüğü de yapmış, ardından Yalova’da 20 yıla yakın edebiyat öğretmeni olarak pek çok öğrenci yetiştirmişti. Gazeteci Çağatay Köse’nin de babası olan Köse’nin isminin Ek Hastane Binası çevresindeki caddelerden birine isminin verilmesi komisyonda değerlendirilecek.
Düğün salonunun 2018 fiyat tarifesi belirlendi
Geçtiğimiz ay teklif edilen Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nun 2018 Yılı Fiyat Tarifesi de mecliste komisyon raporu okunduktan sonra oybirliğiyle onaylandı. İmar planı revizyonlarıyla ilgili dilekçeler de komisyon raporu doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı. Çiftlikköy Süyünç Kapalı Pazar Yeri’nde bulunan 45 no’lu dükkanın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne tahsis süresi oy birliğiyle uzatıldı. Minibüs güzergah hat değişimi ile ilgili talep ise değerlendirilmek üzere Trafik Komisyonu’na aktarıldı. Başkan Silpagar, 2017 yılının son Belediye Meclisi toplantısını yaptıklarını ifade ederek, “Şimdiden tüm Çiftlikköy halkının ve meclis üyelerimizin yeni yılını kutluyorum. Aldığımız kararlar hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim