Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar Osmangazi Köprüsü ile birlikte Çiftlikköy'e olan ilginin de hızla arttığını söyledi. Silpagar, "Çiftlikköy İstanbul'un 3. yakası olacak" dedi.
Yalova'nın en büyük ilçesi Çiftlikköy, il merkezinde imara açılacak alanların azalması ile birlikte inşaat sektörünün gözünü diktiği yer haline geldi. Buna bir de Osmangazi Köprüsü'nün devreye girmesi eklenince Çiftlikköy ilgi odağı oldu. Bu durumdan hiç de rahatsız olmadıklarını aksine ilçeye sanayici ve büyük inşaat gruplarını beklediklerini vurgulayan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise, "Çiftlikköy olarak bizim Osmangazi Köprüsü'nün ilçemize 2 yansımasının olmasını bekliyoruz. Sanayicilerin gelmesi ve büyük inşaat gruplarının ilçemizde site tarzı yerler yapmaları. Bana göre Osmangazi Köprüsü sonrasında İstanbul Avrupa yakası, Anadolu Yakası ve Çiftlikköy Yakası olarak 3'e ayrılacak. Anadolu yakasında nasıl konutlar varsa aynılarının Çiftlikköy'de de yapılmasına başlanmasını bekliyoruz. İlerleyen yıllarda bu kendini gösterecektir. sanayi anlamında İMES geliyor, LC Waikiki burada 3oo dönüm bir yer aldı. Lojistik merkezini Çiftlikköy'e taşıyacaklar. Yani Osmangazi Köprüsü ile birlikte Çiftlikköy ilgi odağı olmaya başladı. Bizde bundan en güzel şekilde başladı" dedi.
"Siteleşmenin önü açılacak"
İlçede parselizasyona izin vermeyeceklerini bunun yerine siteleşmenin önünü açacaklarını dile getiren Silpagar, "Yalova'da artık imara açılacak alan kalmaması ile birlikte yapılaşmanın Çiftlikköy'e doğru kaymaya başlaması bizi de bu konuda planlamalar yapmaya itti. O nedenle siteleşmenin önünü açmaya başladık. En azından benim başkanlık yaptığım dönem içerisinde parselasyon düşünmüyorum. Güzel sitelerin yer aldığı bir ilçe yapacağım burasını. Siteler kenti derli toplu hale getiriyor ve güzelleştiriyor. Dolayısıyla hizmette derli toplu olmaya başlıyor. Belediyelerin üzerindeki yükü azaltıyor. Daha güvenli yaşam alanları oluyor. Dolayısıyla hem bizim hem de emniyetin elini güçlendiriyor" şeklinde konuştu.
Hayalindeki Çiftlikköy'ü anlattı
Diğer yandan hayalindeki Çiftlikköy'ü de anlatan Başkan Silpagar açıklamasını şu şekilde tamamladı, "Hayalimdeki Çiftlikköy'de ilçenin sınırları içerisinde bir yürüme ve bisiklet bandı var. Allah izin verirse bunu tamamlayacağız. ilk etap bitti. 2. Etabı da bitireceğiz. 80-100 metre denize diklemesine uzanan bir balık iskelesi. Etibank arazisinde güzel bir Marina.Hemen karşısında Çiftlik Adası, sahillerinde çay bahçeleri, lüks restoranlarla modern bir yaşam alanı. İstanbul'dan yatlarıyla buraya gelip kahvaltı yapan insanları ağırlayan bir ilçe olmak en büyük hayalim"

 

Editör: TE Bilişim