Çiftlikköy Belediyesi’nin yeni aldığı mekanik temizlik araçları, ilçe sahilinin, kaymakamlık meydanı ve parkların temizliğinde kullanılacak.Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne alınan yeni mekanik süpürme araçları ve vakumlu çöp toplama aracının ilk çalışmasına nezaret etti.
Herhangi bir yakıt kullanmadan tamamen mekanik olarak çalışan süpürme araçlarından 5 adet alındığını belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, bu temizleme araçlarının her birinin saatte 3 bin metrekare alanı temizleyebildiğini ve 50 litrelik depolama haznesine sahip olduğunu ifade etti. Başkan Silpagar, “Yaz sezonunda bilindiği gibi Çiftlikköy sahilimiz başta olmak üzere ilçemize gelenlerle birlikte nüfusumuz artıyor.
 Bu durumda ihtiyacı daha hızlı karşılamak için mekanik süpürme araçlarından faydalanacağız. Bu araçlarımız personelimizin kolay kullanımını  sağlayacak şekilde ergonomik yapıya sahip. Sahilimizde tartan pistli zeminleri ve bisiklet yolunu bu şekilde daha hızlı ve kolay biçimde temizleyebileceğiz. Ayrıca vakumlu çöp toplama aracımız da yapraklar ve ufak tefek çöpleri bertaraf etmemizi sağlayacak. Çiftlikköy Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmeti 
en güzel şekilde vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Gırgır mantığı ile çalışan mekanik süpürme araçları, süpürme ve toplama fırçaları aracılığı ile ve elle çalışıyor. Her birinin 80 santimetrelik süpürme genişliği bulunuyor.
Editör: TE Bilişim