Başkan Silpagar, Kaymakam Cengiz Karabulut ve Garnizon Komutanı Hv.Pilot Albay Zeki Koltukoğlu, 15 Temmuz gazisi Enes Göksu ve Gazi Yücel Sökmen’i evlerinde ziyaret etti. Akşam etkinlikleri, 23 Nisan Meydanı’ndan Mehteran Takımı eşliğinde etkinliklerin yapılacağı Mokamp alanına yürüyüşle başladı.

Çiftlikköy Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturan kortejde Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sağındık, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Kocabaş, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Mokamp alanında tüm şehitlerimiz anısına okunan Kur’an Tilaveti sonrasında saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Mevlithan Mustafa Duman’ın mevlidi Şerif ve ilahi konseri gerçekleştirildi.

İbrahim Sadri şiirleriyle duygulandırdı

Edebiyatçı ve Şair İbrahim Sadri seslendirdiği şiirlerle izleyenlere anlamlı bir gece yaşattı. Sadri ve Duman’a teşekkür plaketi ve çiçeklerini Başkan Silpagar ve Kaymakam Karabulut takdim etti.

 “Aziz milletimiz ‘dur’ demiştir”

Gecede konuşan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, tarih boyunca din, vatan, millet, ve manevi değerler uğrunda savaş meydanlarında cephelere seve seve koşan, ölümün kucağına atılan ve her türlü çileye talip olan aziz milletimizin, 15 Temmuz 2016 tarihindeki menfur darbe girişimini bir işgal olarak gördüğünü ve FETÖ PDY teröristlerinin karşısına bu şuurla dikildiğini ifade ederek, “Tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın karşısına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle çıkan aziz milletimiz, hain darbe girişimini bozguna uğrattı. O gece tüm renklerini, menşeilerini, meşreplerini ve farklılıklarını bir kenara koyarak tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan olmanın şuuruyla birleşti. Milletimiz hukukuna, demokrasisine sahip çıkarak, iradesini hiçe sayma girişimine karşı koydu. Ve kaderi heveslerine göre çizmeye çalışanlara ‘dur’ dedi. O gece milletimizin destansı zaferi yanında İslam Dünyası’nın duaları, yalvarışları, yakarışları da bu aziz millete güç vermiştir” dedi.

“15 Temmuz Bir Milattır”

Başkan Silpagar, “Türkiye’nin en uzun gecesinde 249 vatan evladı, şehit oldu. 2196 kardeşimiz ise gazi rütbesine ulaştı. Biliyorsunuz çalışarak her rütbeye gelinebilir, her unvan alınabilir. Ancak şehitlik ve gazilik rütbesi ancak hayat karşılığında inanç sayesindedir. Bu bakımdan rütbelerin en yücesi hiç şüphe yok ki şehitlik ve gaziliktir. 15 Temmuz ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milattır. Fert, millet, devlet ve medeniyetimiz açısından tarihin önemli bir eşiğinde olduğumuzu göstermektedir. Halkımız ortak emeller çerçevesinde bir destan yazmıştır. 15 Temmuz sadece bugün değil ülke tarihimizde yerini şanlı bir zafer olarak alacaktır ve almıştır. Yüce rabbimiz bir daha milletimize böyle kötü günler göstermesin. Vatanımıza bayrağımıza, mukaddesatımıza göz diken iç ve dış düşmanların ihanet şebekelerinin bütün hile ve tuzaklarını boşa çıkardığı için Yüce Rabbimize Hamd-ü senalar olsun. Millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz hep daim olsun. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Manevi dereceleri yüksek olsun. Yarınlarımız hep aydınlık olsun. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hep söylediği gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte kardeş olalım. Hep birlikte Türkiye olalım” diye konuştu.

 “Darbe girişimini bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz”

Kaymakam Karabulut ta, “Hepimize bu acıları yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması için her Türk vatandaşına çok büyük sorumluluklar düşüyor. Gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olmanın temel şartı birliğimizi, dirliğimizi, ve kardeşliğimizi korumaktır. Tarihi şanlı kahramanlıklarla dolu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve devletimizin diğer birimlerinin içine yuvalanmış FETÖ mensubu vatan hainleri tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini bir kez daha huzurunuzda şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi. Etkinlikler sonrasında vatandaşlara çorba ikramı yapılarak, sabahın erken saatlerine kadar Mokamp alanında demokrasi nöbeti tutuldu.

Editör: TE Bilişim