Çiftlikköy’de 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı nedeniyle tüm şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra başta Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar olmak üzere Yalova Şehit Mezarlığı’ndaki şehit mezarlıklarına karanfiller bırakıldı.
Çiftlikköy Belediyesi 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı nedeniyle bir hafta sürecek Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çiftlikköy Merkez Camii’nde öğle namazının ardından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitler adına mevlidi şerif okutup Çiftlikköy Belediye Başkanlığı tarafından yemek ikramında bulundu. Buradaki programa Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve kamu kurum kuruluş müdürleri ile Çiftlikköy halkı iştirak etti.
Daha sonra Yalova Şehir Mezarlığı'ndaki Asker ve Polis Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Şehitlerinizin ruhuna kuranı kerim okunup dualar edildikten sonra törene katılan protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Daha sonra tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Törene katılan Kaymakam Cengiz Karabulut ve Başkan Silpagar, şehit aileleriyle birebir ilgilendiler.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “15 Temmuz hain darbe kalkışımı-terör saldırısı ve bunların karşısında milletimizin zaferinin üzerinden tam bir yıl geçti. FETÖ üyeleri ülkemizi işgal etmek istemiş, milletimize ve kurumlarımıza karşı terör saldırıları gerçekleştirmiş, büyük Türk Milleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ihanete ‘dur’ demiştir. Bu süreçte gerçekleştirilen hain saldırılar neticesinde yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybederek şahadet şerbetini içmiş ve yaralanmıştır. Milletimiz, Emniyet mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen TSK şerefli unsurlarıyla el ele vererek, darbe girişimine karşı tarihî bir duruş sergilemiştir. Tankların etkisiz hâle getirilmesi başta olmak üzere, teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazmıştır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına bir kez daha sabırlar, gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum ” dedi.

Editör: TE Bilişim