30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü Çiftlikköy’de yapılan törenle kutlandı. 23 Nisan Meydanı’nda yapılan törene Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yanı sıra Kaymakam Cengiz Karabulut, Garnizon Komutan Vekili  Hv.Binbaşı Akif Ersan Kıvılcım, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sağındık ve İlçe Emniyet Müdürü Cem Bozdağ ile ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Çiftlikköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Çiftlikköy Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Üsteğmen Aybars Oktay yaptı. Oktay konuşmasında 94 yıl önce Türk milletinin Başkomutanlık Meydan Muharebesinde kazandığı zaferle gelen bağımsızlığın önemine vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün ilelebet korunacağını dile getirdi. Günün anlam ve önemini belirten şiiri ise bir öğrenci seslendirdi.
Meydandaki törenin sona ermesinin ardından Kaymakam Karabulut, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Kıvılcım ve Başkan Silpagar, ilçe protokolü ile bayramlaştı. Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı bayramlaşma töreni ile program sona erdi.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı; “30 Ağustos Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarına, dünden bugüne tüm şehitlere gazilere rahmet ve şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim