Silpagar, “Biz 8 aydır belediye olarak halkın isteklerini dinliyoruz. Her zaman sorunları çözme yanlısı olacağız. Çiftlikköy’ün birikmiş sorunları var, halkın sorunları var. Bunları çözelim istedik. Şu ana kadar bize gelen isteklerin yüzde 60-70’ini çözdük. Yüzde 30’luk bir kısmı kaldı. Onlar da hemen çözülecek şeyler değil. Projelerimiz de 2015’e kaldı. Sahil Mahallesi’nin yağmur suyu kanallarına giriyoruz. Ardından İhlas Evleri ve Çiftlik Mahallesi’ne giriyoruz. Çiftlikköy’ün su hattını bitireceğiz” dedi.

“Sahil Aydınlatması Yaza Yetişecek”

Silpagar, “Enerji hatlarıyla ilgili gerekli yazışmaları yaptık. Enerji kullanımında 2015’ten itibaren yeraltına alıyoruz. 2015’ten itibaren Atatürk Caddesi ile yer altına almaya başlıyoruz. Aydınlatma direklerimiz geldi, sahilde düzenleme yapacağız, baştan aşağı led ışıklarla donatacağız. Bunu yaza yetiştirmeye çalışacağız. Renk kodu sahilde siyah diğer yerlerde gri olacak. En azından ana arterleri led ışıklandırma ile aydınlatacağız. Sahili de Mayıs-Haziran gibi yetiştireceğiz. Yeni yasaya göre 2015’ten itibaren aydınlatma paralarını belediye alacak. Vatandaşa yük olmadan kendi kaynaklarımızla yapalım dedik. Yüzde 80 tasarruflu olacak ve zam olursa da vatandaşa çok cüzi miktarlar olarak aydınlatma ücretleri yansıtılacak” diye konuştu.

“Sorunları Çözeceğiz”

Geçmişte hizmet verenlere teşekkür ettiklerini ifade eden Silpagar, “Ancak yollar yol değil, su hatları su hattı değil. İmar planları, harita planları, su projeleri yok. Biz geldiğimiz zaman çok şeyle karşılaştık. Su hatlarının yenilenmesi gerekiyor. Hala asbestli yani kanserojen içeren su boruları var.  Ana hatları değiştiriyoruz. Hele Sahil Mahallesi, yağmur suyu kanallarından ızdırap çekiyor. Yollar yapılmamış, meyil verildiği için sular birikiyor. Sahil Mahallesi’nde, Çiftlik Mahallesi’nde, Siteler Mahallesi’nde, benim oturduğum evin önünde bile birikiyor. Bu sorunları çözeceğiz” dedi. 

 

Editör: TE Bilişim