Çiftlikköy ilçesinin en büyük sorunu olan yollardaki bozukluk başlatılan asfaltlama çalışmaları ile sona eriyor. Kasım ayına kadar ilçedeki yolların %80'ninin asfaltlanması hedefleniyor
Çiftlikköy Belediyesi’nde hummalı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çiftlikköy Belediyesi’nin önemli sorunlarının tek tek çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Halkımıza verdiğimiz sözleri, yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alt yapı sürecinde vatandaşlarımıza rahatsızlıklar verdik, fakat çalışmaların tamamlanması ile ilçemizin birçok sorundan kurtulmuş olacak” dedi.

Çalışmaları yakından takip eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Hedefimiz, Kasım ayına kadar tüm Çiftlikköy’ün Yüzde 80’inde yolların yenilenmesini tamamlamak. Böylece uzun yıllar boyu ilçe halkımızın altyapı ve yollarla ilgili bir daha sorun yaşamayacak” diye konuştu.
"Çalışmalar dört bir yandan"
Çiftlikköy Belediyesi ekiplerinin ilçenin dört bir tarafından çalışmaları sürdürdüğünü hatırlatan Başkan Silpagar, “Biz daha ilk dönemimizde birçok belediyenin kaçındığı altyapı sorununa el attık. Çünkü biz günü kurtarma peşinde değiliz. Vatandaşlarımıza yıllarcı asbestli zehirli borulardan su içirmişler. Bu yetmezmiş gibi kayıp kaçak oranları ilçede yüzde 55’e gelmiş ve bu durum belediyeyi ciddi zarara uğratmış. Biz ise kenti sarıp sarmayalayan 132 kilometre uzunluğunda yüksek kaliteli HDPE su borular ile vatandaşımızın evine sağlıklı ve kaliteli suyun ulaşmasını sağladık. Böylece üst katlara çıkmayan su sorunu da ortadan kalkmış oldu. Bu bağlamda sıkıntılı bölgelerde yağmur suyu kanalları yaptık, 1.200 km’lik bölümde elektrik hatlarımızı yer altına aldık. Daha önceki belediye yönetimi tarafından parke taşları üstüne asfalt dökülmüş, alt yapısı hazırlattırılmadan parke döşenmiş. Böylece döşenen taşlar nedeniyle oluşan kot farklarından yağan ilk yağmurda yollarda su öbekleri oluşuyordu. Vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçişi neredeyse mümkün değildi. Cadde ve sokakları tamamen söküp, yeniden kotlara uygun bir şekilde dizayn ettik. Bu süreçte işer planladığımızdan biraz ağır işlese de kazılan yolların asfaltlanmasını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
"Sahilden altyapıya"
İlçe tarihinin hizmet anlamında en hareketli döneminin yaşandığını dile getiren Başkan Silpagar, “Belediyecilik anlamında 3 yıl gibi kısa bir sürede, ilçenin sahilinden, düğün salonuna, engelsiz kafesinden, aydınlatmalarına, çocuk parklarından, çöp konteynırların yeraltına alınmasından, kat artışından, alt yapısından, köprülü kavşağından yollarının asfaltlanmasına kadar bunun gibi nice hizmetleri gerçekleştirdik. AK belediyeciliğin hizmeti her zaman baki kalacaktır. Bu süreçte tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Belediyecilik hizmet aşkı ve ekip işi olduğundan çalışmalarımızı ilçemizde yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın rahat huzurlu ve refah bir ortamda geçirmeleri için ekibimle birlikte durmadan, yorulmadan gecemizi gündüzümüze katarak hizmetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim