16 Ağustos Cumartesi gününü 17 Ağustos Pazar gününe bağlayan akşam saat 21.00’de başlayacak olan Deprem Anma Gecesi’nde İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ve İstanbul Üniversitesi Jeofizik Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu konuşmacı olarak yer alacak. Gecede Yalovalı sanatçı Serkan Güven de ilahi grubuyla birlikte Çiftlikköylüler için ilahiler seslendirecek.

Program saat 21.00’de Mokamp alanında İstanbul Üniversitesi Jeofizik Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu’nun deprem gerçeğiyle ilgili bilimsel verilere dayanan sunumunun ve konuşması ile başlayacak. Saat 22.30’da Serkan Güven ve İlahi Grubunun programı başlayacak. İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ise saat 24.00’te Çiftlikköylülere hitap edecek. Gecenin ilerleyen saatlerinde,  17 Ağustos 1999 depreminin yaşandığı saat olan 3.02’de saygı duruşu gerçekleştirilecek.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 1999 Marmara Depreminde hayatını yitiren vatandaşlarımızın anılacağı depremin 15’inci yıldönümünde herkesin tek yürek olacağına inandığını dile getirdi. Depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu ve 1999’da Çiftlikköy’ün de özellikle sahil kesiminde yıkım yaşayan yerler arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Silpagar, uygun olmayan imar yapılaşmalarının depremlerde can ve mal kaybını artırdığını, kentsel dönüşüm uygulamalarının yapı stokunun yenilenmesi açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Program :

Tarih : 16 Ağustos Cumartesi akşamı

Yer : Çiftlikköy Mokamp

Saat 21.00 : İstanbul Üniversitesi Jeofizik Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu

Saat 22.30 : Serkan Güven ve İlahi Grubu

Saat 24.00 : İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu

Saat 03.02 : Saygı Duruşu

 

Editör: TE Bilişim