Çiftlikköy Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Hibe Programı Kapsamında “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” Avrupa Birliği Hibe Projesi  'meslek' edinme noktasında olanaklarını sürdürüyor.
Çiftlikköy ve çevresinde sürdürülen AB destekli proje için özel 'çalışma grubu' oluşturuldu. Bölgede projenin yaygın olarak etki edebilmesi için oluşturulan çalışma grubunda sivil toplum alanında etkili isimler yer alıyor. Bölgede istihdam yaratma, meslek edindirme ve iş kültürü çerçevesinde işleyen projenin toplumsal ayağını oluşturan çalışma grubu 'kadınlar' ve 'gençlere' yönelik olarak projenin etkin bir şekilde hayata geçmesi üzerine çalışıyor.
Bölgedeki potansiyeli açığa çıkarabilmek üzere yerel yönetim, sanayi ve sivil toplum etkileşimi yaratılmaya çalışılan projenin önemli ayaklarından birisini oluşturduğunu ifade eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, dezavantajlılara ilişkin çalışma gruplarından gelen bilgi notlarında edilen sonuçlara göre şu ifadeleri kullandı:  “Çalışma grubunun ilerleyen dönemde daha işlevsel bir kent konseyinin de kaynağını oluşturması bekleniyor.  Proje çerçevesinde oluşturulan çalışma grubu 'kadınlar' ve 'gençler' olmak üzere iki temel başlık üzerine yoğunlaşıyor. Projenin çalışma grubunda Sultaniye Mahallesi Muhtarı Enver Alanbay, Çiftlikköy -Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür Ortaokulu Okul Müdürü Nazmi Karahasanoğlu, Sahil Mahallesi Muhtarı Ebru Filiz, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü (Çiftlikköy) Erdal Babacan, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Şahinol, Belediye Meclis Üyesi Ali Osman Civelek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Tekin, Çiftlikköy Belediye Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Kopuz, ilçe gençleri Rabia Dağ, Ferhat Aydın yer alıyor.”

Editör: TE Bilişim