Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar Yalova Belediyesi'nden hipodrom kurmak için 450 dönüm yer isteyen ancak olumsuz cevap alan Türkiye Jokey Kulübü'ne teklif götürmeye hazırlanıyor. Araziyi bulduklarını dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, "Hipodrom Çiftlikköy'ü patlatır" dedi.
TJK Başkanı Yasin Kadir Ekinci geçtiğimiz günlerde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a Yalova'da bir hipodrom kurma teklifini sunmuş ve 450 dönüm arazi istemişti. Ancak Salman böyle bir yer olmadığı için teklifi geri çevirmişti. Bu teklife Çiftlikköy Belediyesi sahip çıktı. Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar TJK'nın istediği 450 dönümlük yeri bulduklarını ve TJK Başkanı Yasin Kadir Ekinci'ye hipodromun kurulması için teklif sunacaklarını söyledi. Silpagar, "Ben Yalova Belediyesi'ne Türkiye Jokey Kulübünden gelen Teklifi duyduktan sonra 450 dönüm arazi araştırmaya başladım. Mutlaka bu yeri bulup tahsis edeceğim. Yer var. Ya ben TJK ile temasa geçeceğim, ya da onlar benle temasa geçecekler. Ama bu işin olması için elimden geleni yapacağım. Çiftlikköy'e bir hipodrom kurulması demek Çiftlikköy'ün patlaması demektir" diye konuştu.
"Üniversite'ye Yer Verdim Ama Bina Yapmam"
Yıllardan beri Çiftlikköy'de Yalova Üniversitesi tarafından bir Meslek Yüksek Okulu kurulamadığından da dert yanan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, "Ben üniversiteye Meslek Yüksek Okulu için yer verdim. Gelsinler binalarını kursunlar. Ama benim bina yapmamı isterseler ben yapamam. Çiftlikköy Belediyesi'nin bir çok eksiği var.  Üniversite bizden yer ve bina istiyor. Ben meslek yüksek okulunu Çiftlikköy'ün sahil şeridinde değil, içinde istiyorum. Çiftlikköy'ün içi hareketlensin. Kaldı ki Yalova Üniversitesi iş adamlarından da burada ki binaların yapımı için destek yapabilir. Çiftlikköy'ün altyapısı yokken, düğün salonu yokken ben çıkıp üniversiteye bina yapamam.  Ben onlara 200 dönüm arazi veriyim gelip Çiftlikköy ilçesine Yalova Üniversitesi Yerleşke 'B'yi kursunlar. Ya da Bilişim, Gelişim Meslek Yüksek Okulu kursunlar. TeknoPark da kurabilirler. Hatta 2 katlı bina istiyorlarsa onu da yaparız. Ama ben 20-30 dönüme kurulmuş bir Meslek Yüksek Okulu yada 200 dönüme kurulu bir yerleşke hayal ediyorum" diye konuştu.
"Vaatlerimizin %60'ını Yerine Getirdik"
Seçimde Çiftlikköy halkına yönelik vaatlerinin olduğunu ve bu vaatlerin hızla yerine getirildiğini de hatırlatan Silpagar, "Ben kendimi ve ekibimi görev sürem içerisinde yaptıklarıma baktığımda başarılı buluyorum. Ada Projesi için DLH'dan izinler alındı. Proje aşamasına geldik. Kum adası dahi yapılabilir. Çiftlikköy sahili sığ deniz. Bunu mutlaka yapacağız. Yaşam Kompleksi'nin, Çiftlikköy Meydanı'nın yerini belirledik.  Çiftlikköy Meydanının arka tarafında bulunan evleri takas yöntemi ile kamulaştırıp Meydanı büyüteceğiz. Vatandaşlarımıza da İtfaiyenin bulunduğu yeri yıkıp Belediyemizin Şirketi vasıtası ile buraya yapacağımız evlere taşıyacağız. Geçen hafta planları bitti. İzinleri aldık.
Yine bir düğün salonu sözümüz vardı. Mevcut düğün salonunu büyüttük. Bin kişilik bir salon yaptık. Çiftlikköy Sağlık Merkezi'nin yan tarafındaki 2 dönüm arazi içerisinde bu düğün salonunu yaptık.
Aşağı Gacık ve Sultaniye'nin içme suyu şebekelerini yeniledik. Burada ki çalışmalarla aylık yaklaşık 15 bin TL'lik bir kazanca geçtik. Zira burada ciddi su kayıpları oluyordu.
Kadın Yaşam Kompleksinin yerini belirledik. Projesi bitti. 2016-2017 aralığında bu kompleksi de hayata geçirmiş olacağız.  Çöp konteynırlarını yer altına aldık. Bu da tamamen kendi imkanlarımızla hayata geçirdiğimiz bir çalışmaydı.
Özdilek Kavşağı adeta ölüm kavşağına dönüştü. Orada 50'ye yakın Çiftlikköylü  vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu proje yıl ortası olmasına rağmen Karayolları tarafından yatırım programına alındı. 2 hafta içerisinde proje askıya çıkar. Ekim Kasım gibi de proje yapılmaya başlanır.
Sahil Projesini de kendi imkanlarımızla yaptık. 6 milyon TL'ye mal olacak olan projeyi bu sayede 1 milyon TL'ye mal oldu. bunda belediyeyi 5 milyon TL kara geçirdik. Yine burada belediyeye ait 10 dönüm araziyi de işgalden kurtarıp yeniden kamuya geri kazandırdık. Yolları 7 metreye çıkardık ve sahili genişlettik.
Etibank Tesislerinin durumu da bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Bence orasını bir devlet kurumu almalı. Biz bir sıralama yaptık en sonunda Etibank var. Altyapı, sahil sorunu, düğün salonu sorunları var, ama Etibank bu sıralamanın en sonunda. Kendine ait sosyal tesisi olmayan belediye olur mu. O bile yoktu. Sosyal Tesis yapılmış kiralanmış. Yapıyorsak belediyede kalmalı. Bizde belediyenin yaptığı tüm tesisleri kendimiz çalıştıracağız. Görev süremiz içerisinde gelinen noktada verdiğimiz sözlerin %50, %60'ını tuttuk.  2019 yılına geldiğimizde ise sözlerimizin %80'ini tutmuş olacağız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim