Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir ülke, yaşanabilir bir dünya bırakılması amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında desteklenen ‘Sıfır Atık Projesi’ için Çiftlikköy Belediyesi de ilk adımı attı. Çiftlikköy Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde Hersek Geri Dönüşüm Firması Çevre Mühendisi Betül Uysal, belediye birim amirleri ve çalışanlara ‘atıklar ve çevre bilinci’ konusunda bilgiler verdi.

Sıfır Atık Projesi’nin sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması amacıyla başlatıldığını belirten Uysal, atıkların kaynağında toplanmasının önemini vurguladı. Uysal, “Atık sorununu çözmek için israfı önlemek, daha az atık üretmek, üretilen atıkları geri dönüştürebilmek, doğal kaynakları verimli kullanmak gerekiyor. Sıfır Atık Projesi ile atık miktarının en aza indirilmesi hedefleniyor. Atıkların geri dönüşümle değerlendirilememesi, ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden oluyor. Bu nedenle geri dönüşümle atıklar kaynağında ayrıştırılarak, bizim gibi sertifikalı firmalar tarafından geri dönüşümü yapılmaktadır” dedi. 

Projeyle ilgili bilgi veren Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Kaplan da, “2023 yılına kadar tüm Türkiye'ye yayılması hedeflenen "Sıfır Atık" projesi, Haziran 2017 yılından bu yana kamu kurum ve kuruluşlarında etkili şekilde uygulanıyor. İlerleyen günlerde Çiftlikköy’de bu konuda öğrencileri bilinçlendirmek adına okul müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği ve site yöneticilerine sıfır atık projesi hakkında bilgilendirme toplantıları da yapılacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim