Çiftlikköy Belediyesi’nde işçilerin haklarıyla ilgili toplu sözleşme imzalandı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Silpagar’la Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin tarafından imzalanan toplu sözleşme ile belediye bünyesindeki yaklaşık 60 işçiye 2016 yılı için yüzde 12 oranında artış ve sosyal haklarda çeşitli iyileştirmeler sağlandı. 
Başkan Silpagar imza töreninde yaptığı konuşmada, “Belediye çalışanlarımızı, emek veren işçi kardeşlerimizi her zaman önemsiyoruz. Sizler belediye için çok önemlisiniz, çalışmalarınızın karşılığını alın teriniz kurumadan vermek amacındayız. Belediyemizle işçileri temsil eden sendika arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanmıştır.  Sizlerin yaşam standartını yükseltecek bir ücret almanız için gerekli zam ve yardım desteklerini yapacağız” dedi. Kendisinin de bir işçi çocuğu olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Silpagar, “Biz de sözleşme dönemlerini heyecanla beklerdik. Bunu iyi bildiğim için işçilere iyi bir zam yapmak istedik. Göreve geldiğimiz yıl yüzde 22 zam yapmıştık. Bu sene yapılan iyileştirme de tahmin ediyorum ki sizleri mutlu edecek bir oranda oldu” şeklinde konuştu. 
Toplu iş sözleşmesinin 2016 yılını kapsadığını ifade eden Başkan Silpagar, “İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre çalışan işçilerimizin ücretlerinde % 12 oranında artış sağlandı. Ayrıca kıdem tazminatı, Kurban Bayramı yardımı, Ramazan Bayramı yardımı, çocuk başına sünnet yardımı, evlilik, ölüm yardımı gibi sosyal haklarda iyileştirmeler yapıldı. Kış mevsiminde kömür yardımları da olacaktır. Hepimiz için, belediyemiz ve sizler için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye bilgi verdi. 
İmza töreninde Sendika şube Başkanı Mehmet Keskin tarafından Başkan Silpagar ve Başkan Yardımcısına teşekkür plaketi takdim edildi. Özdilek AVM’de düzenlenen kutlama yemeğine işçiler yoğun katılım gösterdi. 
Editör: TE Bilişim